Gemeente Hilversum

Wajongwerkt-markt Gooi en Vechtstreek 16 december in H'sum

publicatiedatum: woensdag 9 december 2009

Hoewel Wajongers steeds beter de weg naar regulier werk weten te vinden, wil UWV deze doelgroep op weg naar werk nog extra ondersteunen. Daarom organiseert UWV WERKbedrijf in december op alle 30 plusvestigingen een Wajongwerkt-markt. Hiermee wil UWV de bemiddeling naar werk voor deze doelgroep een extra impuls geven.

Waarom een Wajongwerkt-markt
Ondanks de economische crisis zijn er tal van werkgevers die met Wajongers aan de slag willen door ze werk, een werkervaringsplaats of een stageplaats aan te bieden. Er zijn ook werkgevers die wel Wajongers in dienst willen nemen maar onvoldoende zicht hebben op de financiële regelingen rondom de inzet van deze groep. Ook kan het zijn dat de werkgever niet zeker weet of een aangeboden functie wel passend is voor een Wajonger en of de werkplek wel geschikt is. UWV biedt voor deze werkgevers een aantal concrete maatregelen om zo mogelijke arbeidsdeelname van de Wajonger te realiseren en de beeldvorming over deze groep positief te beïnvloeden. Een van die maatregelen is het organiseren van Wajong werkt-markten, oa in Gooi- en Vechtstreek.

Wajongwerkt in Gooi- en vechtstreek
De markt is bedoeld om Wajongers en werkgevers met elkaar in contact te brengen. Op de markt is een aantal werkgevers aanwezig om zich te presenteren en informatie te krijgen oer het aannemen van Wajongers. Voor Wajongers is de markt een mooie gelegenheid zich te profileren bij werkgevers voor werk of een leerplek. Werkgevers die ervaring hebben met Wajongers, verzorgen op de Wajongwerkt-markt een presentatie over het werken met de doelgroep. Uiteraard zullen medewerkers van UWV WERKbedrijf aanwezig zijn om voorlichting te geven en te adviseren over het in dienst nemen van Wajongers. Werkgevers kunnen op deze manier vanuit verschillende perspectieven leren over het werken met Wajongers. Naast werkgevers zijn op de Wajongwerkt-markt ook scholen aanwezig met leerlingen die op zoek zijn naar stageplaatsen en om met andere aanwezige partijen te netwerken. Re-integratiebedrijven, werkgevers, scholen, WERKbedrijf en niet te vergeten de Wajongers zelf maken zo op een eenvoudige wijze maximaal gebruik van elkaar.

De markt voor Gooi en Vechtstreek is op het Werkplein in Hilversum georganiseerd door het UWV WERKbedrijf op 16 december van 13.00 tot 15.00 uur. Van 15.00 tot 16.00 is er een presentatie voor werkgevers over subsidiemogelijkheden bij het aannemen van Wajongers. Wethouder Karin Walters verzorgt de opening. Ook zijn Andre Timmersmans, directeur UWV WERKbedrijf en Betsie Gerrits, regiomanager Utrecht/Flevoland van het WERKbedrijf aanwezig.