Gemeente Rotterdam

Deze laatste week voor het kerstreces vergaderen twee commissies, FIBS en JOC, op het stadhuis. Wilt u weten waarover, lees dan verder.

Commissie Fysieke Infrastructuur, Buitenruimte en Sport Woensdag 16 december, 9.00 uur De commissie gaat tijdens deze vergadering verder met het debat over de Sportnota 2016. Door tijdgebrek is dit debat tijdens de vergadering van 25 november jl. niet afgerond. Verder gaat de commissie met de wethouder in debat over het bouwplan Zalmhaven. De bewoners hebben te kennen gegeven dat er bij hen grote bezwaren tegen dit bouwplan zijn. Dit onderwerp stond eveneens op de agenda van de vergadering van 25 november, maar is toen vanwege tijdgebrek doorgeschoven naar deze vergadering. Tot slot komt, op verzoek van de fractie van Leefbaar Rotterdam, de voortgang van de bouw van de Essalammoskee aan de orde. De vergadering begint om 9.00 uur.

Commissie Jeugd, Onderwijs en Cultuur
Woensdag 16 december, 14.00 uur In deze vergadering bespreekt de commissie de bestuursrapportage over het derde kwartaal 2009. Deze rapportage is voornamelijk financieel, eind dit jaar ontvangt de raad de eindverantwoording over het collegeprogramma. Verder bespreekt de commissie afdoeningsvoorstellen van moties. Dit betreft op het gebied van de Jeugdzorg de moties over 1050 kinderen in nood en één regisseur voor het coördineren van zorg. Op het terrein van onderwijs bespreekt de commissie het afdoeningsvoorstel van de motie Spijbelen tegengaan en het plan van aanpak voor het Initiatiefvoorstel: Denken Voelen Doen, dat unaniem door de Raad is aangenomen in november 2008. Voor cultuur staat op de agenda de verschraling van het uitgaansleven van Rotterdam en de evaluatie van Your World. Hierbij is de aandacht gericht op de onderzoeksvragen die de commissie van belang acht.

Bron: Griffie, 10-12-2009