Gemeente Hilvarenbeek


Bouwbord Samenwijsaccommodatie Schoolstraat wordt onthuld

Als startsein voor de realisatie van Samenwijsaccommodatie locatie Schoolstraat - de nieuw te bouwen âbrede schoolâ op huidige locatie van basisschool de Biedonk â onthullen wethouder Kees van Mol en directeur Hans Hulsbosch van Woonstichting Stromenland op 16 december 2009 een bouwbord. De kinderen die straks gehuisvest worden in de nieuwe accommodatie zullen ook een rol hebben bij de onthulling.

In Hilvarenbeek zijn de afgelopen jaren plannen uitgewerkt voor twee nieuwe Samenwijsaccommodaties; één accommodatie komt op de huidige locatie van basisschool De Biedonk aan de Schoolstraat, het andere verrijst in het uitbreidingsgebied Gelderakkers.

Het definitief ontwerp voor de locatie Schoolstraat is klaar en het is nu zover dat het startsein voor de bouwvoorbereiding kan worden gegeven. Dat gebeurt op woensdagochtend 16 december om 11.00 uur. Dan wordt namelijk het bouwbord onthuld.

Bij de onthulling worden de kinderen betrokken die straks in het nieuwe gebouw gehuisvest worden. Dat zijn de leerlingen van basisscholen de Biedonk en St. Adrianus, de peuters van peuterspeelzaal De Hilverhummels en kinderen vanuit Mikz Kinderopvang. Ook het Centrum voor Jeugd en Gezin en Amarant krijgen een plek in de nieuwe accommodatie en zijn aanwezig op deze ochtend.Aansluitend aan de onthulling is er tot 12.30 uur een inloopmogelijkheid voor belangstellenden die informatie willen over het nieuwbouwproject.

Het is de bedoeling dat de bouw in het voorjaar van 2010 daadwerkelijk van start gaat. De voorbereidingen voor de tijdelijke huisvesting van de leerlingen van De Biedonk zijn inmiddels in volle gang. De planning is dat de leerlingen direct na de carnavalsvakantie verhuizen naar tijdelijke lokalen in de omgeving van de Uranusstraat.