Gemeente Breda

Kunsttoepassing op gevel wijkbibliotheek Brabantpark

Op woensdag 16 december om 15.30 uur verricht wethouder Wilbert Willems de officiële handeling voor de ingebruikname van het werk van Thomas Dahm op de gevel van de nieuwe wijkbibliotheek Brabantpark aan het Hooghout in Breda. Het gaat daarbij om een kunsttoepassing in het kader van de percentageregeling Beeldende Kunst.

Wethouder Willems: âIn Brabantpark is eind september een prachtige nieuwe wijkbibliotheek geopend, waar de bewoners erg blij mee zijn. Dat blijkt uit het feit dat het ledental hier met bijna de helft is gestegen. Bij een nieuwe bibliotheek hoort een mooi kunstwerk. Een van de voorwaarden was dat de kunst de aandacht voor het gebouw zou bevorderen. Ik vind dat de kunstenaar daar uitstekend in is geslaagd.â

De Bredase grafisch ontwerper Thomas Dahm kreeg de opdracht om een kunstwerk te maken dat aan de buitenkant laat zien wat er binnen te beleven valt. Geïnspireerd door de prachtige boeken in de bibliotheek heeft hij een tintelend spiegelbeeld gemaakt, een regenvlaag van bevroren beelden die zwiepend langs de gevel het gebouw omvatten. De adviescommissie Beeldende Kunst selecteerde Thomas Dahm voor deze kunsttoepassing. Thomas heeft zijn opleiding gevolgd aan de academie St. Joost. Hij maakt onderdeel uit van Ontwerperscollectief Mark A.

Voor de kinderen die woensdag aanwezig zijn, ligt er een sprookjesachtig presentje klaar in de sfeer van het kunstwerk.

Breda, 11 december 2009