Gemeente Oldenzaal


Informatieavond over inburgeringscursus voor ouders

11 december 2009

Op woensdag 16 december organiseren wij een informatiebijeenkomst over de cursus Ouderbetrokkenheid en maatschappelijke participatie. Dat doen wij samen met Impuls en OLCT Opleiding & Training. De bijeenkomst begint om 11.00 en vindt plaats bij Breedwijs aan de Helmichstraat 44 in Oldenzaal. Deelname is vrijwillig, maar niet vrijblijvend.

Wilt u inburgeren en heeft u (jonge) kinderen? Heeft u ook een taalachterstand? Dan kunt u wellicht meedoen aan de cursus. De cursus is een inburgeringstraject dat in opdracht van de gemeente wordt uitgevoerd door Impuls en OLCT Opleiding & Training. Het doel is het behalen van het inburgeringsexamen en structurele deelname aan de Oldenzaalse samenleving. Het traject wordt afgesloten met het inburgeringsexamen met het profiel OGO. Het behalen van het inburgeringsexamen is een voorwaarde voor naturalisatie.

De thema's die naast de taallessen worden behandeld staan dicht bij de leefwereld van u en uw kind. Alles wordt in de praktijk gebracht in een portfolio. Dat is een verzamelmap met bewijzen dat u bepaalde vaardigheden onder de knie heeft. Enkele resultaten van het traject: o U komt meer voor uzelf en uw kind op.
o U durft eerder op mensen af te stappen.
o U heeft meer zelfvertrouwen.
o U kunt beter meedoen in de Nederlandse samenleving.

Toelatingseisen

Zoals gezegd richt de cursus zich op ouders van (jonge) kinderen. U moet ook een taalachterstand hebben. Daarnaast moet u inwoner zijn van Oldenzaal en vier ochtenden per week beschikbaar zijn (maandag t/m donderdag).

Aanmelden

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met een van de onderstaande personen:
Mieke Lemaire van OLCT Opleiding & Training, telefoon (053) 434 03 44, e-mail mieke.lemaire@olct.nl,
Ulku Yilmaz van de gemeente Oldenzaal, telefoon (0541) 58 81 11, e-mail u.yilmaz@oldenzaal.nl of
Carla Boerrigter van Impuls, telefoon (0541) 57 14 14, e-mail mailto:c.boerigter@impuls-oldenzaal.nl.