Myrna Goossen geeft startschot voor actie wensboom

14/12/2009 10:35

Nationaal Fonds Kinderhulp

Voor kinderen in de jeugdzorg tuigen het Nationaal Fonds Kinderhulp en alle Bilderberg hotels in Nederland voor de vijfde keer hun speciale Wensbomen op. In de bomen hangen de kleine persoonlijke kerstwensen van kinderen die in tehuizen in de buurt van de twintig hotels wonen. Hotelgasten kunnen zelf een kerstwens uit de boom halen en deze in vervulling laten gaan. Alle kinderen uit deze tehuizen krijgen zo met kerst een cadeautje. Op 16 december vervult Myrna Goossen, presentator en ambassadeur van het Nationaal Fonds Kinderhulp, in het Bilderberg Résidence Groot Heideborgh in Garderen de eerste wens. Dit is tevens het startsein voor alle 20 hotels van Bilderberg die wensbomen optuigen in de jeugdzorg.

Kinderen van de Hoenderloo Groep en Kinabu in Zeist zullen aanwezig zijn als Myrna Goossen de eerste wens uit de boom haalt. Zij vertegenwoordigen de in totaal 1000 kinderen die hun wensen voor een kerstcadeau in de wensbomen van Bilderberg hebben opgehangen.

"Ik ben blij dat ik als ambassadeur van Kinderhulp de aftrap mag doen van deze geweldige actie . We hopen hiermee een klein beetje gewoon geluk te geven aan kinderen in tehuizen, die vaak veel kerstplezier moeten missen", aldus Myrna.

Actie Wensboom

De Actie Wensboom vindt dit jaar voor de vijfde keer plaats. Het gezamenlijke initiatief van het Nationaal Fonds Kinderhulp en Bilderberg leverde vorig jaar ruim 10.000 euro voor kerstcadeautjes op. Het Nationaal Fonds Kinderhulp en Bilderberg zetten zich samen in voor kinderen die in deze donkere dagen wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. In alle Bilderberg Hotels zijn in dit kader speciale Wensbomen geplaatst.

In alle twintig Bilderberg hotels in Nederland zullen tot eind december wensbomen staan, getooid met kinderwensen. De gasten van de hotels kunnen zelf een wens van een kind vervullen door een wenskaartje uit de boom te halen en het bedrag af te rekenen bij de receptie. "Een hele toegankelijke en directe manier om iets te doen voor kinderen die het minder goed getroffen hebben", aldus Jan Wezendonk, directeur van Kinderhulp.

Digitale Wensboom

Actie Wensboom is niet alleen toegankelijk voor de gasten van de Bilderberg hotels. Iedereen die zijn hart wil laten spreken, kan een kinderwens in vervulling laten gaan. Op www.kinderhulp.nl wordt ook de mogelijkheid geboden om via een online donatie mee te doen met de actie. Voor 10 euro kan iedereen een kind in de jeugdzorg een leuk kerstcadeautje bezorgen.

Over Nationaal Fonds Kinderhulp

Het Nationaal Fonds Kinderhulp zet zich al bijna 50 jaar in om kinderen die te maken krijgen met jeugdzorg een beetje gewoon geluk te bezorgen. Kinderhulp honoreert aanvragen voor financiële ondersteuning, afkomstig van allerlei instellingen voor jeugdzorg. Het gaat om direct kindgerichte zaken zoals een weekje kamperen in de zomer, een fiets, het lidmaatschap van een sportclub of cadeautjes op feestdagen. Het Nationaal Fonds Kinderhulp is geheel afhankelijk van giften en donaties.





http://www.kinderhulp.nl