Gemeente Leidschendam-Voorburg


Feestelijke onthulling vrolijke omheining Damplein

14 december 2009 - Op woensdag 16 december onthult wethouder Houtzager om 13.45 uur schilderingen op een deel van de bouwschutting rondom het Damplein.
De omwonenden en ondernemers krijgen door middel van kunstwerken alvast een voorproefje van hoe zij het winkelen op het nieuwe Damplein in de toekomst zien.

Workshop Schilderen
Op de omheining van de bouwput worden acht panelen getoond. Deze zijn door 40 deelnemers gemaakt tijdens een workshop Schilderen onder leiding van stichting Tulipa. De Vof Leidschendam Centrum heeft deze workshop georganiseerd om bewoners, bezoekers, ondernemers en consumenten bij het Damplein te betrekken.
Ook de vier winnende kleurplaten van de kleurplatenwedstrijd Geef kleur aan het Damplein komen er te hangen.

Vernieuwing Damcentrum
Er wordt hard gewerkt aan de vernieuwing van het historisch centrum van Leidschendam. Onderdeel daarvan is het bouwplan Damplein dat momenteel in uitvoering is. Dit is een stevige impuls voor het toekomstige winkelgebied van Leidschendam Centrum.

Uniek beeld
Het vernieuwde Damplein neemt een unieke plaats in binnen de centrumontwikkelingen en krijgt zowel qua architectuur en wijze waarop horeca en winkels worden ingepland een geheel eigen karakter. Dit unieke beeld is al te zien op bestaande panelen op de schutting waarop artist impressions van het nieuwe Damplein staan.

De onthulling maakt deel uit van een (langlopend) kunstproject dat in december 2009 in Leidschendam Centrum door ondernemers en kunstenaars wordt uitgevoerd.