Gemeente Almere

Partijen structureel in gesprek over `het wonen' in Almere

16-12-2009 | Start: 12:45 | Eind: 15:00 | Locatie: Raadzaal, Stadhuis

Op woensdag 16 december aanstaande vindt de eerste bijeenkomst van het Platform Wonen Almere plaats. Met de vaststelling van de Woonvisie Almere 2.0 is besloten om - in dit Platform Wonen Almere - drie à vier keer per jaar te spreken over `het wonen' in Almere. Bijzonder is dat het Platform niet alleen bestaat uit corporaties, institutionele verhuurders en (project)ontwikkelaars, maar nadrukkelijk ook uit maatschappelijke organisaties en woonconsumenten. Door de betrokkenheid van deze partijen wordt toekomstig woonbeleid gebaseerd op een breed scala aan expertise.

In de Woonvisie zijn verschillende ambities geformuleerd, die samen moeten leiden tot een ecologisch, sociaal en economisch duurzame stad. Om invulling te geven aan met name de vijfde ambitie - `de eindgebruiker staat centraal' - organiseert de gemeente Almere een maatschappelijk debat over `het wonen' in Almere. In dit Platform Wonen Almere gaan de gemeente, corporaties, institutionele verhuurders, ontwikkelaars, maatschappelijke organisaties en een vertegenwoordiging van woonconsumenten in gesprek over met name het woningbouwprogramma, de woonruimteverdeling en het doelgroepenbeleid. De deelnemers kunnen zelf ook onderwerpen agenderen voor het Platform.

Op 16 december vindt de eerste bijeenkomst van het Platform plaats. Tijdens deze bijeenkomst wordt het Platform officieel geïnstalleerd, en worden er ook werkgroepen - die verantwoordelijk zijn voor de uitwerking van specifieke onderwerpen - ingesteld. Wethouder Adri Duivesteijn (Ruimtelijke Ordening en Wonen) opent de bijeenkomst, en zal dan ook het eerste exemplaar van de Woonvisie Almere 2.0 aan het Platform overhandigen. Na deze `kennismaking' wordt direct gestart met het inhoudelijk deel: Prof. Dr. Hugo Priemus presenteert de contouren van een nieuw Almeers model voor woonruimteverdeling. Banner Bladerbundel Politieke Markt