NCRV

Achter de voordeur

Wist u dat uw buurvrouw een kindje met het downsyndroom heeft?

Woensdag 16 december 2009
19.55 uur, Nederland 2

In de NCRV-serie Achter de voordeur worden willekeurige Nederlandse straten bezocht en kijken Nederlanders weer binnen bij hun buren. Hierdoor worden gaandeweg allerlei vooroordelen en aannames over elkaar ontzenuwd. Centraal staan de authentieke en soms heftige verhalen, die onverwacht achter een willekeurige voordeur schuil blijken te gaan en die zowel de betreffende straatgenoot als de kijker écht raken.

In deze aflevering een straat in Harmelen. Drie straatgenoten kijken binnen bij buurvrouw Jon Doppen. Deze jonge moeder, haar man en hun twee kinderen worden door de buurt gezien als het âalternatieve gezinâ van de buurt. Wat velen echter niet weten is dat dochter Nina van anderhalf het downsyndroom heeft.

Ook wordt binnengekeken bij Martien Molenaar in Alkmaar. In 2005 kreeg hij tijdens zijn werk als liftmonteur een zwaar ongeluk. Nog steeds heeft hij dagelijks last van de gevolgen, maar zoals het een stoere man betaamd, laat hij zich zijn plezier in het leven niet afnemen. Wat gebeurde er in die lift en wat weten de buren eigenlijk van hem?

Deze aflevering werd eerder begin dit jaar uitgezonden.