Erasmus Universiteit Rotterdam

Arminius Denkcafé: 'Hooliganisme zonder voetbal'

Datum
Van: 16 december 2009 20:00
Tot: 16 december 2009 21:30

---

Locatie:
Arminius, Museumpark 3, Rotterdam

Toelichting
Maandelijks debat in Arminius. Dit keer is het onderwerp: 'Hooliganisme zonder voetbal', over de veranderingen van het klassieke hooliganisme. Met o.a. Tom de Leeuw (criminoloog Erasmus Universiteit Rotterdam) en Ralf Borman (directielid veiligheid Gemeente Rotterdam en auteur van het boek `Feyenoord bedankt!').

Studium Generale en CIA presenteren: 'Hooliganisme zonder voetbal'

In 2009 is Rotterdam twee keer opgeschrikt door rellen met hooligans bij
evenementen. Toch waren deze evenementen voetbalneutraal. Niet twee supportersgroepen stonden tegenover elkaar, maar de hooligans kozen de politie tot tegenstander. In Arminius Denkcafé spreken o.a. mr. Tom de Leeuw (criminoloog Erasmus Universiteit Rotterdam) en Ralf Borman (directielid veiligheid gemeente Rotterdam en auteur van het boek `Feyenoord bedankt!') over de veranderingen van het `klassieke' hooliganisme.

Een onderwerp van het debat in Arminius Denkcafé is de invloed van het strenge stadionbeleid. Verplaatst het hooliganisme zich daarom naar buiten de voetbalvelden? De debatleden vragen zich ook af waarom bepaalde groepen zich nog steeds aangetrokken voelen tot dit soort geweld. Naast Tom de Leeuw nemen ook Kees Spruijt (fotograaf, o.a. van het boek `Kameraden') en Peter de Koning (historicus en freelance publicist) deel aan de discussie.

Het debat `Hooliganisme zonder voetbal' wordt georganiseerd door Studium Generale en studievereniging Criminologie in Actie (CIA). Website Studium Generale: www.eur.nl/sgec