RTL Group

Ontknoping UEFA Europa League bij RTL 7

Deze week vindt de allerlaatste speelronde plaats in de groepsfase van de UEFA Europa League. Alle vier de deelnemende Nederlandse clubs maken kans om zich te plaatsen voor de knock out-fase. PSV heeft zich daar als koploper in de groep al voor geplaatst. Ajax staat ook bovenaan, maar heeft nog een goed resultaat nodig om ook als eerste te eindigen, wat recht geeft op een gunstigere uitgangspositie in de volgende fase. Voor FC Twente en helemaal voor sc Heerenveen, respectievelijk nummer 2 en nummer 3 in hun poule, gaat het er nog om spannen. Welke club redt het? RTL 7 zendt de wedstrijden van Ajax en FC Twente live uit. De andere wedstrijden zijn in een ruime samenvatting te zien bij 'de tweede voetbalzender van Nederland'.

Ajax trapt donderdag al vroeg in de avond (19.00 uur) af tegen Anderlecht. 'Uit' werd er 1 - 1 tegen de Belgen gespeeld. Het commentaar bij deze wedstrijd komt van Leo Driessen.

Later op de avond volgt een liveverslag van FC Twente - Steaua Boekarest. Het duel in Enschede eindigde eerder doelpuntloos. Hierbij is Vincent Schildkamp te horen als commentator.

In de studio zitten Humberto Tan en Aad de Mos.

Op woensdag is er geen livewedstrijd maar wel twee ruime samenvattingen: sc Heerenveen - FK Ventspils met commentaar van Wilfred Genee en CFR 1907 Cluj - PSV 30, waarbij Leo Driessen het commentaar doet.

Uitzending: RTL 7
Woensdag 16 december
22.15 uur RTL Voetbal: sc Heerenveen - FK Ventspils (samenvatting) 23.00 uur RTL Voetbal: CFR 1907 Cluj - PSV (samenvatting) 23.30 uur RTL Voetbal: Samenvatting overige wedstrijden

Donderdag 17 december
18.00 uur RTL Voetbal: Voorbeschouwing
19.00 uur RTL Voetbal: Ajax Anderlecht LIVE
21.00 uur RTL Voetbal: Steaua Boekarest - FC Twente LIVE 23.00 uur RTL Voetbal: Samenvattingen overige wedstrijden

Website: rtlvoetbal.nl

---

Noot aan de redactie: fotomateriaal is op te vragen via: fotoaanvraag@rtl.nl. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jaap Paulsen, tel: 035 - 6718879, jaap.paulsen@rtl.nl.