Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 09.10 uur

Utrecht, 16-12-2009

Aanrijding met letsel

AMERSFOORT Op dinsdag 15 december heeft rond 18.18 uur op de Hogeweg een aanrijding plaatsgevonden waarbij een fietser gewond raakte. Op de plek verklaarde een 23-jarige bestuurder uit Amersfoort met zijn auto richting het centrum over de Hogeweg te hebben gereden. Ter hoogte van de Randenbroekerweg stak een fietser over. De bestuurder verklaarde niet meer te kunnen stoppen en kon een aanrijding niet meer voorkomen. De fietser (personalia nog niet bekend) werd volgens omstanders frontaal geraakt, gelanceerd over de naastgelegen rijstrook en kwam terecht op de parkeerplekken tussen de rijstrook en het fietspad.

Het slachtoffer is met onbekend letsel per ambulance naar het UMC vervoerd. De bestuurder van de auto moest een blaastest ondergaan. Hij reed niet onder invloed van alcohol. Nader onderzoek door de politie volgt.

Aanhouding vandalisme

AMERSFOORT Op dinsdag 15 december rond 21.45 uur zag een surveillerende agent een paar mannen op de Hellestraat iets op de houten omheining kladden. De agent kon een 18-jarige man uit Soesterberg in de kraag vatten terwijl zijn vrienden het op een lopen zetten. De man had een dikke zwarte stift bij zich en verklaarde dat hij inderdaad had staan kladden.

Hij heeft een bekeuring gekregen voor vandalisme en hoewel de verdachte meerderjarig was, is het kinderachtige gedrag aanleiding voor de politie om toch even de ouders van verdachte in kennis te stellen.

Auto in brand

LEUSDEN Op 16 december rond 01.45 uur ontving de politie de melding dat op de Stijgbeugel een auto in brand stond. De brandweer heeft de personenauto geblust maar kon niet meer voorkomen dat deze geheel uitbrandde. Twee naastgelegen geparkeerde autos raakten zwaar beschadigd. De politie doet nader onderzoek naar de oorzaak van de brand. Daarbij wordt brandstichting niet uitgesloten.