Politie Utrecht

Persbericht Heuvelrug, 09.25 uur

Utrecht, 16-12-2009

Babbelaarster actief

DRIEBERGEN-RIJSENBURG Op dinsdagavond 15 december werd een 83-jarige inwoonster van een woning op de Traaij geconfronteerd met een babbeltruc.

Rond 20.00 uur belde bij haar een onbekende vrouw aan die zich voordeed als een medewerkster van een goede doelenactie. Het slachtoffer liet de vrouw binnen die vervolgens de gehele woning doorwandelde. Toen de babbelaarster daarna onhebbelijk werd verliet zij op verzoek van de aangeefster de woning. Anderhalf uur daarna werd er via de telefoon contact opgenomen met de vrouw waarbij verteld werd dat de beller van de politie was en zij haar pincode even moest uitspreken. Het slachtoffer vermoedde toen dat er iets mis was en ontdekte dat haar pinpas en een hoeveelheid geld uit de woning was verdwenen.

Vermoedelijk is dit gedaan door een tweede verdachte die tijdens de afleiding door de onbekende vrouw de woning heeft betreden en de bankpas en het geld heeft gestolen.

Van de onbekende vrouw is helaas geen bruikbaar signalement bekend.

De politie waarschuwt voor deze babbeltruc methode en benadrukt nog eens dat politie en/of medewerkers van een bankinstelling nooit via de telefoon om de pincode vraagt. Wanneer dit gebeurt is er zeker sprake van een verdachte situatie en is het zaak direct de politie hiervan in kennis te stellen.