Gemeente Beek


Boek 'Historische wandelingen door Beek' te koop

Vanaf vandaag is het boek 'Historische wandelingen door Beek' van Marietje Lahaije-Leenen verkrijgbaar in het Heemkundemuseum.

Â

Afgelopen zaterdag overhandigde de schrijfster samen met burgemeester Cremers van de gemeente Beek het eerste exemplaar aan de Lichtkoningin Tamara Post. Het boek is een bundeling van de wandelingen die Marietje Lahaij-Leenen jarenlang omschreef in het Heemkundeblad Becha.

Â

In december 1986 verscheen een promotienummer voor het Heemkundeblad Becha. Marietje was meteen van de partij en startte de serie 'Wandelingen' in Becha. Persoonlijk wandelde zij door alle straten, lanen en veldwegen; spitte in het archief van de gemeenten Spaubeek en Beek en schreef zo de serie.

Â

Het idee om de wandelingen te bundelen in een boek is ontstaan, toen zij begin dit jaar uit handen van de burgemeester een Zilveren Draagspeld van de gemeente ontving voor de wezenlijke en belangrijke bijdrage die zij geleverd heeft aan het in kaart brengen van de geschiedenis van Beek.

Â

Het boek is te koop voor ⬠10,- in het Heemkundemuseum tijdens de openingstijden op dinsdag-, donderdag- en vrijdagmorgen tussen 10.00 en 12.00 uur.