Stadsdeel ZuiderAmstel Amsterdam


Maarten Lutherkerk ondertekent convenant tijdens Winterfeest


16-december-2009

Ook dit jaar organiseert ROC ASA in samenwerking met de Maarten Luther Kerk en andere instellingen uit de buurt een winterfeest voor de Rivierenbuurt.

Tijdens het feest kunnen buurtbewoners, studenten en mensen die in de Rivierenbuurt werken elkaar ontmoeten. U bent van harte uitgenodigd dit bijzondere Winterfeest mee te vieren!

Midden in de buurt
Het feest vindt plaats op dinsdag 15 december van 12.30-15.30 uur in en rondom de Maarten Luther Kerk (hoek Dintelstraat / Uiterwaardenstraat) en heeft als thema: Ook wij staan midden in de buurt.

Leerlingen van de richting Zorg & Welzijn van ROC ASA in de Dongestraat zijn al druk bezig met de voorbereidingen. Met elkaar zorgen de organisaties voor een feestelijke middag voor alle buurtbewoners. Een ouderwetse kerstmarkt staat centraal.

Samen in de Scheldebuurt
Portefeuillehouder Henk Boes zal om 15.00 uur een officieel moment inlassen. De Maarten Luther Kerk wordt ondertekenaar van het convenant Samen in de Scheldebuurt wat betekent dat de kerk een van de partijen wordt die zich voor de Scheldebuurt zal inzetten.

Lever uw oude kerstversiering in
U kunt uw oude kerstversiering van tevoren inleveren en tijdens de kerstmarkt op zoek gaan naar andere kerstversiering. Lever uw oude kerstspullen t/m 14 december in bij het buurtservicecentrum Jekerstraat 86 (tussen 9.30-15.00 uur). U ontvangt in ruil voor uw kerstspullen een tegoedbon die u tijdens de kerstmarkt kunt besteden aan voor u nieuwe kerstversiering. Ook kunt u uw oude kerstversiering doneren (voor het goede doel tijdens het Winterfeest). Meer informatie: Caroline Thijink van Welzijn ZuiderAmstel, telefoon 020 46 28 420 of e-mail: c.thijink@welzijnza.nl

Open podium
Er worden workshops, verhalen en exposities voorbereid. Tijdens het feest is er een open podium, met onder meer muziek en dans. Om de kerstgedachte te onderstrepen, wordt er ook aandacht gevraagd voor een goed doel. En natuurlijk is er lekker eten!

Als u een goed idee heeft, of zelf bijdrage wilt leveren laat het ons weten!

Contactgegevens
Mevr. Sofia Nap, Maarten Luther Kerk, diaconaal werker 020 404 4708, s.nap@diaconie.com
Tineke Karsten, docent ROC ASA, 020 570 8851 / 020 612 3679 en kar@asa.nl