OHRA opent 24/7 wintersporthulplijn

16/12/2009 09:30

OHRA

Totale zorg uit handen genomen bij ongelukken in de sneeuw

Zorgverzekeraar OHRA opent van december tot en met eind maart 2010 een speciale hulplijn voor reizigers die tijdens de wintersport letsel oplopen. De wintersporthulplijn ondersteunt verzekerden direct met alle zorg en hulp die nodig is bij een skiongeval of het oplopen van letsel, inclusief het betalen van lokale kosten, ziekenhuisopnames en eventuele repatriëring. De gipslijn is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar vanuit alle Europese wintersportlanden.

Jaarlijks krijgt OHRA - vooral uit Oostenrijk en Frankrijk - honderden meldingen binnen van wintersporters die letsel oplopen tijdens het skiën en snowboarden of daarbuiten ongelukkig ten val komen in de sneeuw. Het letsel varieert van onschuldige verwondingen tot aan gescheurde enkel- of kniebanden waarbij ziekenhuisopname en gipsvluchten terug naar Nederland noodzakelijk zijn. OHRA signaleert steeds vaker licht tot ernstig hoofdletsel als gevolg van het niet dragen van een helm.

Aanvullende reisverzekering vaak nodig

OHRA waarschuwt haar verzekerden wel vooraf goed te controleren of de bestaande reisverzekering ook een wintersportdekking heeft. Te vaak denken verzekerden ten onrechte al een volledige dekking te hebben via de lopende zorgverzekering. Vergoeding van medische kosten tijdens de wintersport vindt echter alleen plaats indien daar een medische noodzaak voor bestaat. En omdat de zorgverzekering zelfs in die situatie niet altijd alle kosten vergoedt, zoals bijvoorbeeld helikoptervervoer, is het bij een wintersportvakantie noodzakelijk aanvullend een reisverzekering af te sluiten inclusief geneeskundige kosten én wintersportdekking. Zonder reisverzekering zal een repatriëring bijvoorbeeld niet snel geregeld kunnen worden.

Eerder deze maand maakte de Nederlandse Ski Vereniging ook al bekend dat een toenemend aantal wintersporters na een ongeval in financiële problemen komt als gevolg van onderverzekering. Zo kost een reddingsactie met een snowscooter al snel 600 euro, een helikoptervlucht 2500 euro en een gipsvlucht enkele duizenden euro's.

Financiële afhandeling

Voor de wintersporthulplijn werkt OHRA samen met SOS International, specialist op het gebied van hulpverlening in het buitenland. Bij een skiongeval is de OHRA hulpdienst in staat alle noodzakelijkheden wat betreft zorgverlening en kosten ter plaatse direct voor verzekerden uit handen te nemen. In geval van een ziekenhuisopname hoeft de verzekerde door de garantiestelling van SOS International de kosten niet ter plaatse af te rekenen. Die zorg wordt door OHRA uit handen genomen.

Gipsvluchten

De medische dienst van SOS International houdt ook contact met de arts ter plaatse om de juiste medische informatie te verkrijgen en een goede beslissing te kunnen nemen over een eventuele repatriëring en de uitvoering daarvan. De SOS International hulpdienst regelt in dat geval het vervoer van deur-tot-deur terug naar Nederland. Dit vindt dan, afhankelijk van de aard van het letsel van de betrokkene, plaats via de welbekende gipsvlucht of per ambulance. Mocht heropname in een Nederland ziekenhuis nodig zijn, dan wordt door SOS International in opdracht van OHRA bovendien een bed geregeld.

Voor meer informatie: bel met OHRA Wintersporthulplijn: +31 26 400 4868 of kijk op www.ohra.nl/zorg.





http://www.ohra.nl/zorg