NHTV benoemt lector Logistiek & Duurzaamheid

16/12/2009 09:47

NEA Transportonderzoek en -opleiding B.V.

Fran(cc)oise van den Broek geeft vanuit NEA Transportonderzoek en -opleiding B.V. voor drie jaar invulling aan het lectoraat Logistiek & Duurzaamheid van de NHTV, Academie voor Stedenbouw, Logistiek en Mobiliteit (SLM) in Breda. Het lectoraat bestaat naast Van den Broek uit drie docenten van SLM. Op 28 januari 2010, tijdens het jaarlijkse congres van SLM, zal Fran(cc)oise van den Broek haar lectorale rede houden met de titel "Green SCM, marketing tool of groene revolutie?".

Bundeling van krachten

Het doel van het lectoraat Logistiek & Duurzaamheid is het ontwikkelen van een onderzoek- en programmalijn, die aansluit bij het 'Kennisplatform Vitale Logistiek' en de uitvoeringsagenda van Dinalog (het Logistiek Topinstituut Breda). De thema's van het lectoraat zijn onder meer: green Supply Chain Management, ICT en supply chain optimalisatie, en comodaliteit. Door de bundeling van krachten ontstaat er een unieke combinatie. De opleidingen van SLM behoren op basis van externe onderzoeken tot de beste van Nederland. Door de kennis van NEA in projecten beschikbaar te stellen en studentstageplaatsen aan te bieden wordt - mede door intensieve betrokkenheid van het bedrijfsleven - kennisontwikkeling gevoed en wordt het werkveld nauw betrokken bij onderwijs en onderzoek. Op deze manier draagt het lectoraat bij aan de concurrentiepositie van het bedrijfsleven en de ontwikkeling van een dynamische kenniseconomie.

Fran(cc)oise van den Broek

Fran(cc)oise werkt sinds 2007 als Manager Business Development bij NEA. Zij heeft veel kennis van logistieke ketens en netwerken, safety & security, het belang van mainportontwikkeling en achterlandverbindingen, regionale ontwikkelingen, multimodale bereikbaarheid en de concurrentiepositie van Nederland. Voor haar aanstelling bij NEA werkte Fran(cc)oise onder andere in logistieke functies bij commerciële organisaties, als senior consultant logistiek en als Senior Projectmanager Kennisontwikkeling bij NDL/HIDC.

Fran(cc)oise studeerde Bedrijfskunde in Rotterdam en volgde de postdoctorale opleiding Master in Transport & Logistics (TiasNimbas Business School) in Tilburg. Fran(cc)oise beschikt over een uitgebreid netwerk in de logistieke wereld, heeft diverse publicaties op haar naam staan, waaronder de 'Innovatieagenda' van de Commissie Van Laarhoven.





http://www.nea.nl