Nuon

Nuon neemt warmtekrachtcentrale Electrabel over

15 dec 2009 | Amsterdam/Zwolle Nuon neemt warmtekrachtcentrale in Almere over van Electrabel

Nuon heeft vandaag een overeenkomst met Electrabel - groep GDF SUEZ - getekend om de aardgas gestookte warmtekrachtcentrale van Electrabel in Almere over te nemen. De warmtekrachtcentrale bestaat uit twee centrales van ieder 60 megawatt.

De warmtekrachtcentrale van Electrabel levert momenteel al warmte aan Nuon voor de stadsverwarming van 43.000 woningen in Almere. Øystein Løseth, CEO van Nuon: "Stadswarmte is een milieuvriendelijk manier van verwarming zonder cv-ketel en scheelt een significant verschil aan CO2 uitstoot. Nuon wil met de aankoop van deze warmtekrachtcentrale de leveringszekerheid van warmte voor de bewoners garanderen."

Maus van Loon, CEO van Electrabel: "In onze optiek is het verstandig dat het hele warmteleveringsproces van productie tot daadwerkelijke levering in handen is van één partij. Op die manier kan het proces het best geoptimaliseerd worden. En dat is, met het oog op kwaliteit, natuurlijk in het belang van de klant." De transactie moet nog worden goedgekeurd door de NMa.

Personeel

Bij de warmtekrachtcentrale werken ca. dertig mensen. Deze mensen zullen na goedkeuring NMA in dienst komen van Nuon. "Wij zijn blij dat we ook nieuwe collega's mogen verwelkomen. Hiermee zijn kwaliteit en continuïteit nog eens extra gewaarborgd," aldus Løseth.

Over Nuon

Nuon is een energieonderneming die met 6.000 medewerkers ongeveer drie miljoen consumenten, bedrijven en organisaties bedient in Nederland, België en Duitsland. Zij zet zich in om een betrouwbare, betaalbare en zo schoon mogelijke energievoorziening te bieden. Nuon produceert en levert gas, elektriciteit, warmte en koude en helpt haar klanten om het energieverbruik te beperken. Binnen de Vattenfall Group vormt de onderneming de Vattenfall Business Group Benelux.

Over Electrabel

Electrabel is producent en leverancier van energie en energiegerelateerde diensten. Met een flexibel en modern productiepark zorgt Electrabel voor een kwart van de Nederlandse elektriciteitsproductie. Electrabel heeft ongeveer 1.250 medewerkers in Nederland.

Electrabel maakt deel uit van de groep GDF SUEZ, een van de meest toonaangevende energieleveranciers in de wereld, aanwezig in de hele energieketen, in elektriciteit en aardgas, zowel upstream als downstream. Binnen zijn vakgebieden (energie, energieservices en milieu) positioneert GDF SUEZ zich volgens een duurzaam ontwikkelingsmodel met de uitdaging om: te voorzien in de vraag naar energie, betrouwbaar te zijn in de levering, de energiebronnen optimaal te gebruiken en de klimaatveranderingen tegen te gaan.

Meer informatie

Nuon Mediarelaties
Telefoon: 020 597 42 00
E-mail: mediarelaties@nuon.com

* Ariane Volz, woordvoerder

Electrabel Corporate Communicatie
Menno de Boer
Telefoon: 088 769 29 00
E-mail: communicatie@electrabel.nl