Gemeente Heemskerk


woensdag, 16 december 2009

Heemskerk krijgt EUR 640.000 subsidie van rijk voor Assumerhof

De gemeente Heemskerk ontvangt EUR640.000 subsidie van het rijk in het kader van de Tijdelijke stimuleringsregeling woningbouwprojecten. De subsidie is bedoeld voor de 64 woningen die in Assumerhof worden gebouwd. Elke koper van een huis in dit project krijgt EUR 10.000 korting op de koopsom; het komt dus rechtstreeks ten goede aan de kopers.

"Een lokale overheid dient zich te onthouden van rechtstreekse steun aan bedrijven. Dit zou oneigenlijke bevoordeling zijn en onaanvaardbare verstoring van de markt betekenen. Door de subsidie rechtstreeks ten goede te laten komen aan de koper is hiervan geen sprake", volgens wethouder Leo van der Kolk. Hij is verheugd met de toekenning van de subsidie. "We hebben het project aangemeld om verschillende redenen. Als gemeente proberen we de bedrijvigheid - in dit geval de bouw - te stimuleren in deze tijd van recessie. Het is belangrijk om de economie aan de gang te houden. Een maatregel als deze stimuleert de werkgelegenheid. Het bedrag per koper kan net het zetje zijn dat mensen nodig hebben om een huis in het project te kopen. Ook kan het de doorstroom op de woningmarkt bevorderen. Een koper van een huis in het duurdere segment laat vaak een goedkopere woning achter, die weer gekocht kan worden door starters op de woningmarkt. De subsidie is voor dit relatief duurder woningbouwproject toegekend, maar dit project brengt wel het benodigde geld op voor het ontwikkelen van het park Assumburg-Oud Haerlem. Een park waar alle Heemskerkers gebruik van kunnen maken."

In totaal hebben de gemeenten in Nederland voor 37.653 woningen subsidie aangevraagd; voor 23.640 woningen is ook daadwerkelijk geld toegekend. Het subsidiebedrag wordt binnen vier weken op de rekening van de gemeente Heemskerk bijgeschreven.

---