Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Idee: start actieweken op woensdag

Bij de afsluiting van de actieweek Feijenoord, is het idee gelanceerd om voortaan op woensdag -en niet op maandag te starten met de actieweken schoon, heel en veilig.

In de gezellige Trattoria Borgo d'Anneto werd afgelopen vrijdag duidelijk waarom. Maandag is iedereen aan het werk en zit de jeugd in de schoolbanken. Op woensdag kun je rekenen op de groep, want dan zijn de scholen uit. Deelname van scholieren aan de actieweken gebeurt uiteraard in samenspraak met de basisscholen in de omgeving.

Meer toeloop
Ervan uitgaande dat ouders meestal in het kielzog van hun kinderen volgen, zou je kunnen rekenen op meer toeloop en betrokkenheid met schoon, heel en veilig. Dit geldt zowel voor de opening als voor de afsluiting van de actieweken, want die lopen in deze opzet natuurlijk van woensdag tot woensdag. De deelgemeente neemt het idee mee in de evaluatie van de actieweken.

Tijdens de actieweek gingen afvalbutlers van Roteb de straat op. Ze willen bewoners aan het denken zetten over hoe ze moeten omgaan met afval.
(foto deelgemeente Feijenoord)