Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Zuid on Ice van start op Afrikaanderplein

Oer-Hollandser kan het bijna niet. Een schaatsbaan, gezelligheid en koek en zopie. Afgelopen weekend opende Erica Terpstra het winterfestival Zuid on Ice op het Afrikaanderplein. Een overdekte (echte) ijsbaan van ruim 500 vierkante meter in gezellige wintersferen.

Modeontwerper Pal Maas had de eer om met zijn modeshow "Out of Space 20.10" de aftrap van het Winterfestival te verzorgen. Daarna werd de ijsbaan "ingeschaatst" door de jeugd van schaatsvereniging Rotterdam die verschillende demonstraties gaven. Erica Terpstra was duidelijk enthousiast over het initiatief: "Dit moet navolging krijgen in het hele land. We kennen nu de Cruyff Courts en de Krajicekvelden, maar deze ijsbanen moeten in alle buurten en wijken in Nederland komen. Ik ga het overal roepen!"

Van 14 t/m 18 december geven trainers van schaatsvereniging Rotterdam schaatsles aan leerlingen van de basisscholen op Zuid. Vanaf zaterdag 19 december t/m 27 december is de schaatsbaan voor iedereen vrij toegankelijk. De ijsbaan is dan steeds tot 21.00 uur geopend, zelfs tijdens beide kerstdagen. Zowel schaatsen als het lenen van schaatsen is helemaal gratis! Voor wie moe is van het schaatsen staat er natuurlijk koek en zopie klaar in de verwarmde horecatent. Kijk voor meer informatie en foto's van Zuid on Ice op www.afrikaanderplein.nl.

Zuid on Ice van start op Afrikaanderplein Oer-Hollandser kan het bijna niet. Een schaatsbaan, gezelligheid en koek en zopie. Afgelopen weekend opende Erica Terpstra het winterfestival Zuid on Ice op het Afrikaanderplein. Een overdekte (echte) ijsbaan van ruim 500 vierkante meter in gezellige wintersferen. Modeontwerper Pal Maas had de eer om met zijn modeshow 'Out of Space 20.10' de aftrap van het Winterfestival te verzorgen. Daarna werd de ijsbaan 'ingeschaatst' door de jeugd van schaatsvereniging Rotterdam die verschillende demonstraties gaven. Erica Terpstra was duidelijk enthousiast over het initiatief: 'Dit moet navolging krijgen in het hele land. We kennen nu de Cruyff Courts en de Krajicekvelden, maar deze ijsbanen moeten in alle buurten en wijken in Nederland komen. Ik ga het overal roepen!' Van 14 t/m 18 december geven trainers van schaatsvereniging Rotterdam schaatsles aan leerlingen van de basisscholen op Zuid. Vanaf zaterdag 19 december t/m 27 december is de schaatsbaan voor iedereen vrij toegankelijk. De ijsbaan is dan steeds tot 21.00 uur geopend, zelfs tijdens beide kerstdagen. Zowel schaatsen als het lenen van schaatsen is helemaal gratis! Voor wie moe is van het schaatsen staat er natuurlijk koek en zopie klaar in de verwarmde horecatent. Kijk voor meer informatie en foto's van Zuid on Ice op www.afrikaanderplein.nl. (foto Pleinregisseurs Afrikaanderplein)