Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Oranjeboomstraat moet weer op de kaart

De Oranjeboomstraat is één van de bekendste winkelstraten van Rotterdam. De straat krijgt de komende jaren een oppepper. Om deze straat weer te laten bruisen is het bureau Zaken Expert ingeschakeld door deelgemeente Feijenoord en Woonstad Rotterdam.

Het bureau is gespecialiseerd in winkelgebiedmanagement en de begeleiding van ondernemers. Met ervaring in meer dan 15 winkelgebieden in Nederland (o.a. Winkelboulevard Zuid) weet Zaken Expert ook goed om te gaan met diversiteit. Afgelopen zaterdag had het Art en Dance Event plaats in de Oranjeboomstraat. Kinderen van basisscholen hielden er een danswedstrijd en veel ondernemers hadden een kraam voor hun winkel. Verder waren er filmvoorstellingen in het Droomtheater, er werd een grote kerstboom geplaatst voor de bibliotheek en de kerstverlichting ging overal aan. Onder aanvoering van portefeuillehouder René Kronenberg van de deelgemeente werden de 12 mooiste tekeningen van een kinderkunstwedstrijd geveild. De opbrengst, vele honderden euro's, gaat naar het Sophia Kinderziekenhuis. Het evenement werd afgesloten met een spetterend optreden van rapper Yes-R. De bedoeling is om dit evenement jaarlijks te houden.

Fris en modern
In de Oranjeboomstraat wordt overigens vanaf nummer 35 gesloopt om plaats te maken voor nieuwbouw. Er komen woningen en een frisse en moderne 'look' moeten de winkelstraat aantrekkelijker maken. De exacte startdatum is nog niet bekend. Samen met Woonstad Rotterdam is deelgemeente Feijenoord bezig met de toekomstvisie voor de straat. Daarbij wordt rekening gehouden met de wensen van ondernemers en bewoners.

Meer informatie over de Oranjeboomstraat: Laanmanager Abdel Bouchibti 06 43 75 59 65.

Het optreden van rapper YES-R als sluitstuk van het Art en Dance Event werd een daverend succes.
(foto Zaken Expert)