Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Bekendmakingen week 51 (per 16 december 2009)

Katendrechtestraat 71 tijdelijk plaatsen gebouw voor de vestiging van een bestaand café ivm langdurige verbouwing

Het dagelijks bestuur van de deelgemeente Feijenoord maakt bekend dat door het Ontwikkelingsbedrijf sector Vastgoed een verzoek om een tijdelijke bouwvergunning is ingediend voor het plaatsen van een tijdelijk gebouw voor een jaar. Het gebouw zal gebruikt worden als café. Het is de bedoeling dat café de Pijp van de Tolhuislaan 263 naar deze locatie tijdelijk wordt verplaatst in verband met de in dit pand voorziene langdurige verbouwing. Na voltooiing van deze verbouwing is het plan de horecafunctie weer onder te brengen in het genoemde pand.

Bestemmingsplan
De bouwlocatie ligt in het ter plaatse geldende bestemmingsplan 'Katendrecht-Kern' en de bestemming is daarin aangewezen voor 'Verblijfsgebied'. Om de realisatie van de tijdelijke locatie voor het café mogelijk te maken, dient ontheffing te worden verleend van het geldende bestemmingsplan. Dit kan door toepassing van artikel 3.22 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. Het dagelijks bestuur van de deelgemeente wil hieraan medewerking verlenen.

Lede 121 vergroten kerkgebouw Servisch Orthodoxe Kerk

Het dagelijks bestuur van de deelgemeente Feijenoord maakt bekend dat door de Servisch-Orthodoxe Parochie een verzoek om een bouwvergunning is ingediend voor het veranderen en gedeeltelijk vernieuwen van het kerkgebouw aan de Lede 121.
Het is de bedoeling de bestaande entreepartij te vergroten met een uitbouw. Daarnaast vinden er intern geringe wijzigingen in de indeling plaats.

Bestemmingsplan
De bouwlocatie ligt in het ter plaatse geldende bestemmingsplan 'Vreewijk' en is daarin aangewezen voor de bestemming 'Erf' en 'Tuin'. Om het vergroten van de kerk mogelijk te maken, dient ontheffing te worden verleend van het geldende bestemmingsplan. Dit kan door toepassing van artikel 3.23 van de Wet ruimtelijke ordening. Het dagelijks bestuur van de deelgemeente wil hieraan medewerking verlenen.

Beijerlandselaan 38 veranderen winkelruimte

Het dagelijks bestuur van de deelgemeente Feijenoord maakt bekend dat door Bart Kuit Bouwkundig Buro een verzoek om een bouwvergunning eerste fase is ingediend voor het gedeeltelijk vergroten van de winkelruimte in het pand gelegen aan de Beijerlandselaan 38. Het is de bedoeling om een bestaande winkel (slagerij) te verbouwen en een uitbouw te realiseren ter hoogte van de begane grond en het souterrain.

Bestemmingsplan
De bouwlocatie ligt in het ter plaatse geldende bestemmingsplan 'Hillesluis' en de bestemming is daarin aangewezen voor 'Winkels waarboven woningen gestapeld, achterbouw en tuin'. Om de verbouwing van de winkel mogelijk te maken, dient ontheffing te worden verleend van het geldende bestemmingsplan. Dit kan door toepassing van een binnenplanse ontheffing.
Het dagelijks bestuur van de deelgemeente wil hieraan medewerking verlenen.

Plan ter inzage
Het verzoek om de bouwvergunningen en de conceptbesluiten liggen ter inzage van 17 december 2009 t/m 27 januari 2010 in het kantoor van de deelgemeente aan de Maaszijde O.z. 230. Het kantoor is geopend op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

Zienswijzen
Gedurende de termijn dat het verzoek om ontheffing ter inzage ligt kunnen belanghebbenden hiertegen, bij voorkeur schriftelijk, zienswijzen naar voren brengen bij het dagelijks bestuur van de deelgemeente Feijenoord, Postbus 9555, 3007 AN Rotterdam.

Informatie
Voor meer informatie over de plannen, het inzien van de stukken, of voor het uiten van mondelinge zienswijzen kunt u een afspraak maken met de medewerker Ruimtelijke Ordening van de deelgemeente Feijenoord, via telefoonnummer (010) 29 16 013.