Politie Hollands Midden

Meer veiligheid op straat

Politie Hollands Midden, 16-12-2009 o Heeft u de tv-commercials al gezien? Een man in een rolstoel wordt geholpen door een omstander. De omstander maakt de weg voor hem vrij. Hulp die de man ook had kunnen gebruiken, toen hij in elkaar geslagen werd.

De aanleiding van de landelijke campagne Meer veiligheid op straat is het hoge aantal voorvallen van agressie en geweld tegen medewerkers met een publieke taak. Met name ambulancepersoneel, brandweer-, politiemannen en vrouwen krijgen het tijdens de jaarwisseling zwaar te verduren. In de campagne wordt een beroep gedaan op iedereen die getuige is van agressie en geweld. Ook worden tips aangedragen hoe u in zon situatie kunt handelen. Waarom is dat belangrijk? Omdat ook u een bijdrage kunt leveren aan meer veiligheid op straat, een veilige publieke taak en een veilige en feestelijke jaarwisseling.

Nederland veilig

Heeft u de commercial nog niet gezien? Kijk dan op ons Youtube kanaal.

Wat kunt u doen? Als burger kunt u de overheid helpen bij het creëren van meer veiligheid op straat. Hiervoor is het belangrijk om te weten wat u moet doen: vraag anderen om hulp en spreek samen de dader aan, bel 1-1-2, blijf bij het slachtoffer en maak fotos voor de politie en meld je als getuige. Meer veiligheid op straat bereik je door gezamenlijk op te treden.

Kijk voor meer informatie op Nederland Veilig.