Politie Gelderland-Zuid

Fietsrover snel aangehouden

Nijmegen, 16-12-2009 o De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag op de St. Annastraat een 22-jarige Maldenaar aangehouden. Hij wordt er van verdacht dat hij kort daarvoor een man van zijn fiets heeft beroofd.

Surveillerende agenten reden over de St. Annastraat. Bij de verkeerslichten bij de Groenestraat zagen ze dat een man druk gebarend bij een auto stond die voor het rode licht stond te wachten. Toen de auto weg reed liep de man zwalkend door. De agenten reden de Groenestraat in en keerden even later omdat ze toch wilden zien waar de onbekende man naar toe gelopen was.
Op dat moment zagen ze een andere man die de aandacht van de agenten trok. Deze man vertelde dat hij zojuist door een onbekende met geweld van zijn fiets was beroofd. De dader was weggereden in de richting van Malden.

De politiemensen gingen direct op onderzoek uit en zagen de man, die ze eerder bij de auto hadden gezien, fietsen in de richting van Malden. Deze man, een 22-jarige Maldenaar, werd aangehouden. De eigenaar van de fiets, een 33-jarige Nijmegenaar, deed aangifte van de beroving. Hij was door de verdachte hardhandig van zijn fiets af geduwd waarna deze met de fiets was weggereden. (03)

Laatst gewijzigd 16-12-2009 10:27 | © Regio Gelderland-Zuid |