Politie Utrecht

Persberichten district Utrecht stad, 10.50 uur

Utrecht, 16-12-2009

Straatroof

UTRECHT In de nacht van dinsdag 15 op woensdag 16 december vond op de Spaaklaan een beroving plaats. Hierbij werd een vrouw het slachtoffer.

Een 29-jarige vrouw uit Utrecht kwam rond 00.05 uur op haar fiets aan bij haar huis aan de Spaaklaan. Toen de vrouw haar sleutels uit haar tas wilde pakken werd zij plotseling door twee onbekende jongens van achteren vastgepakt en naar de grond getrokken. Eén van de jongens pakte haar tas. Beiden renden weg in de richting van het Etleeplantsoen. De politie is op zoek naar getuige(n) van deze straatroof. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht stad, tel.: 0900 88 44.

Fietsendief aangehouden

UTRECHT De politie heeft in de nacht van dinsdag 15 op woensdag 16 december een man aangehouden omdat hij op een gestolen fiets reed.

Omstreeks 00:50 uur zagen agenten een man op een fiets over de Rutherfordweg rijden. De man had geen licht op zijn fiets en werd gecontroleerd. Na controle bleek dat er aan de onderzijde van de fiets, ter hoogte van de trappers, het framenummer voor een deel was weggeslepen. De 20-jarige fietser uit Maarssen werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. De fiets werd in beslag genomen.

Vrouw beroofd

UTRECHT In de nacht van dinsdag 15 op woensdag 16 december vond op de Stanleylaan een beroving plaats. Hiervan werd een vrouw het slachtoffer.

Een 32-jarige vrouw uit Utrecht stond omstreeks 01.10 uur voor het portiek van haar woning aan de Stanleylaan. Plotseling voelde de vrouw dat er aan haar schoudertas werd getrokken. Hierdoor kwam de vrouw ten val. Nog voordat zij in de gaten had wat er gebeurde zag zij twee jongens met haar tas wegrennen in de richting van de Afrikalaan. Het slachtoffer raakte door de beroving gewond aan haar hand en knie. Ook liep zij twee gebroken tanden op.

De politie is op zoek naar getuige(n) van deze beroving. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht stad, tel.:0900 88 44.

Onder invloed op de fiets

UTRECHT Dinsdagavond heeft de politie een man aangehouden omdat hij onder invloed op zijn fiets tegen een auto had gereden en nog een aantal boetes had openstaan.

Agenten kregen omstreeks 20.10 uur een melding dat een fietser op de Adelaarstraat tegen een auto was gereden. Ter plaatse bleek dat een 37-jarige man uit Utrecht met zijn fiets over de Adelaarstraat reed. De man slingerde van links naar recht en raakte hierbij een auto. Hierdoor kwam hij ten val. Al snel bleek dat de Utrechter onder invloed van alcohol was. Hij werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. De ademanalyse gaf 570 ug/l aan. Hij kon zijn rijbewijs inleveren. Ook bleek dat hij nog een aantal boetes had openstaan.