Politie Drenthe

Woensdag

Provincie Drenthe, 16-12-2009

Politie controleert het verkeer

MEPPEL Dinsdagmiddag heeft de politie in de omgeving van Meppel het verkeer gecontroleerd. Twee automobilisten kregen een bekeuring voor het niet handsfree bellen. De politie bekeurde op de A32 een automobilist, deze reed in een auto met aanhanger met een snelheid van 119 kilometer per uur over de A32. Een tweede automobilist ontving ook op de A32 een bekeuring voor een snelheidsovertreding. De automobilist reed 154 kilometer per uur in plaats de toegestane 120. Het rijbewijs van een 24-jarige automobilist uit Meppel werd op de Europalaan ingevorderd. De man reed met een gecorrigeerde snelheid van 110 kilometer per uur door de bebouwde kom van Meppel. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt en hij kon zijn rijbewijs inleveren. (2009061717)

Dodelijk eenzijdig verkeersongeval

Ruinen - Dinsdagmiddag is een 52-jarige man uit Ruinen om het leven gekomen tijdens een eenzijdig verkeersongeval op de Gijsselterweg. De automobilist kwam uit de richting van Ruinen en reed in de richting van Fluitenberg. Door nog onbekende oorzaak is de man naast de weg terecht gekomen en tegen een boom gebotst. De oorzaak van dit ongeval wordt onderzocht door de Verkeersongevallen Analyse (VOA). De Gijsselterweg is dinsdagmiddag afgezet en het verkeer werd omgeleid. Aan het eind van de middag werd de weg vrijgegeven. (2009061728)

Aanhoudingen voor winkeldiefstal

ASSEN De politie heeft dinsdagavond een 39-jarige man uit Assen aangehouden voor winkeldiefstal. De man wordt ervan verdacht drie flessen alcoholhoudende drank en drie pakjes kaas te hebben weggenomen uit een supermarkt aan de Scharmbarg. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt. (2009061734)

ASSEN De politie heeft dinsdagavond een 14-jarige jongen uit Assen aangehouden voor winkeldiefstal. De jongen wordt ervan verdacht een pakje sigaretten te hebben weggenomen uit een supermarkt aan de Burg. De Dreuplein. De jongen werd overgebracht naar het politiebureau en kreeg een bekeuring. (2009061737)

Auto over de kop

ASSEN Dinsdagmiddag is een 34-jarige vrouw uit Groningen met haar auto over de kop gegaan. Ze reed ter hoogte van het provinciehuis op de Nicolaas Beetslaan met haar rechterwielen een van de rijplaten van een geparkeerde dieplader op. De auto kantelde daardoor en kwam op zijn dak tot stilstand op het wegdek. De vrouw verklaarde dat ze door de laaghangende zon was verblind waardoor ze het gevaarte niet had gezien. Ze is in het provinciehuis opgevangen. De vrouw liep alleen wat schaafwonden op. De auto raakte zwaar beschadigd en werd weggesleept. (2009061615)

Alcomobilist aangehouden

DALEN De politie heeft dinsdagavond een 42-jarige man uit Dalen aangehouden op De Bente voor het rijden onder invloed van alcohol. Agenten kregen de automobilist in het vizier vanwege zijn rijgedrag. De man werd aan de kant gezet ter controle en moest een blaastest ondergaan. Op basis van de snelheid werd de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Via een ademanalyse scoorde de man 590 ug/l. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en proces-verbaal werd opgemaakt. (2009061746)

RODEN De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een 58-jarige man uit Roden op de Weidebloemenweg aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Agenten hadden de man aan de kant gezet ter controle en hij moest een blaastest ondergaan. Op basis van de uitslag werd de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Via een ademanalyse scoorde de man 560 ug/l. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt. (2009061767)

Scooter onderuit

ASSEN Dinsdagmiddag is op de Pelikaanstraat een 16-jarige jongeman uit Assen op zijn scooter onderuit gegaan. De jongen raakte gewond aan zijn heup en rechter elleboog en werd voor onderzoek per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Assen. De jongen verklaarde tegenover de politie dat hij een auto enigszins over het hoofd had gezien die voor hem van rechts kwam. Hij ging vol in de remmen en kwam ten val. (2009061761)

Fietser aangereden op kruising

ASSEN Dinsdagochtend is een 20-jarige fietser uit Assen lichtgewond geraakt bij een aanrijding op het kruispunt Europaweg Noord/Industrieweg/Borgstee. De fietser werd bij het oversteken geraakt door een auto. De man werd ter controle per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Assen. Getuigen verklaarden tegenover de politie dat de fietser door rood reed. Een 21-jarige automobiliste uit Assen kon de fietser niet meer ontwijken. De vrouw raakte niet gewond. (2009061574)

Inbrekers op heterdaad aangehouden

ANSEN/ DARP De politie heeft dinsdagavond in Darp een 39-jarige man uit Meppel en een 22-jarige man uit Darp aangehouden. De mannen worden verdacht van een inbraak die dezelfde avond werd gepleegd in een woning aan de Grote Veldweg in Ansen. Agenten hielden de mannen aan en zij werden overgebracht naar het politiebureau. Zij werden vervolgens ingesloten. De politie heeft de zaak in onderzoek. (2009061752

Politie waarschuwt voor valse bankbiljetten

HOOGEVEEN In Hoogeveen worden de afgelopen weken valse bankbiljetten uitgegeven bij horecagelegenheden en detailhandel. Tot nu toe werd zes keer aangifte gedaan bij de politie. De politie wil aan mensen vragen om alert te zijn bij de aanname van bankbiljetten van 20 en 50 euro en verzoekt gedupeerden aangifte te doen. Men kan in contact komen met de politie via 0900 88 44. Mocht u informatie anoniem doorgeven willen doorgeven dan kan dat via 0800 7000.

Bestemd voor de media

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.