Politie Groningen

Woensdag 16 december 2009

Provincie Groningen, 16-12-2009

Uithuizen: auto botst tegen boom

Een 30-jarige vrouw uit Uithuizermeeden raakte dinsdagochtend op de Verlengde Dingeweg in Uithuizen betrokken bij een eenzijdig ongeval. De vrouw raakte in een bocht in een slip en botste vervolgens tegen een boom. De vrouw is met pijn in haar schouder onderzocht in het ziekenhuis. Haar 4-jarige dochter kwam met de schrik vrij. De politie maakt een rapportage en een analyse van het ongeval.

Sellingen: automobiliste ziet tegenligger over het hoofd

Een 39-jarige vrouw uit Sellingen botste dinsdagochtend op de Weenderstraat in Sellingen frontaal op een tegenligger. De vrouw wilde afslaan naar een tankstation, maar zij zag daarbij een tegemoetkomende auto van een 23-jarige plaatsgenoot over het hoofd. Beide autos kwamen met elkaar in botsing. Een 51- jarige man uit Ter Apel, die achter de vrouw reed, kon de aanrijding niet meer ontwijken. Ook hij raakte betrokken bij het ongeval. De 39-jarige vrouw uit Sellingen is voor nader onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

Uithuizen: automobilist bekeurd voor slecht zicht

Een 22-jarige automobilist uit Uithuizen kreeg dinsdagochtend een bekeuring van 240,- voor het rijden terwijl hij slecht zicht had. Agenten zagen hem met volledig beslagen ruiten rijden op de J.F. Kennedylaan in Uithuizen. De man had op zijn voorruit slechts een klein gedeelte ijsvrij gemaakt. Door dit kleine gedeelte kon de man kijken. De politie constateert geregeld dat er gevaarlijke situaties ontstaan, omdat automobilisten toch met ijs en vuil op de ramen gaan rijden. Het rijden met slecht zicht levert gevaar op voor andere weggebruikers. Daarom wijst de politie automobilisten in de wintertijd op de noodzaak om ruiten ijsvrij te maken.

Marum: hond veroorzaakt aanrijding

De politie heeft dinsdagmiddag op de autosnelweg A7 bij Marum het verkeer tijdelijk stil moeten zetten. De aanleiding hiervoor was het weghalen van een dode hond, die op de rijbaan lag. De hond was even daarvoor de snelweg opgerend en aangereden door een 61-jarige automobilist uit Zuidhorn. De auto van de Zuidhorner raakte beschadigd. De bestuurder kwam met de schrik vrij. De politie heeft een registratie van het ongeval opgemaakt.

Slochteren: vrouw gewond bij verkeersongeval

Een 46-jarige vrouw uit Haren is dinsdagmiddag op de autosnelweg A7 bij Slochteren gewond geraakt. De vrouw verloor door onbekende reden de macht over het stuur. Zij reed vervolgens het talud af en botste uiteindelijk tegen een boom. Het slachtoffer had diverse verwondingen aan het gezicht en handen. Zij werd voor nader onderzoek en behandeling naar het ziekenhuis gebracht. De auto van de Harense werd afgesleept. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Groningen: overval op meubelwinkel

Twee onbekende mannen hebben dinsdag aan het eind van de middag een meubelzaak op de Energieweg in Groningen overvallen. De mannen kwamen de zaak binnen, waarna een personeelslid met een vuurwapen werd bedreigd. Andere personeelsleden werden door de overvallers in het pand vastgehouden. De overvallers namen een onbekend geldbedrag weg. Het duo wist na de overval te ontkomen. Het Roofcoördinatieteam van Regiopolitie Groningen stelt een onderzoek in.

Nieuw Beerta: politie rolt kleine hennepkwekerij op

De politie heeft dinsdagochtend in een schuur bij een woning aan de J.F. Zijlkerstraat een kleine hennepkwekerij opgerold. De politie trof de plantage met 30 volwassen hennepplanten en 15 hennepstekjes na meldingen van stankoverlast aan. De kwekerij met toebehoren werd opgeruimd en vernietigd. De eigenaar van de kwekerij wordt binnenkort gehoord.

Provincie Groningen: verkeerscontroles

De politie heeft dinsdag op diverse locaties in de provincie Groningen verkeerscontroles gehouden.

Groningen, Oude Kijk Int Jatstraat: controle fietsverlichting, 14 bekeuringen;

Groningen, Noorderhaven: verkeerscontrole, 50 bekeuringen (37x geen gordel dragen en 7x niet handsfree bellen);

Veendam, Schilderslaan: controle fietsverlichting, 12 bekeuringen;

Groningen, Beneluxweg: snelheidscontrole, aantal gecontroleerde voertuigen: 2413, aantal overtredingen: 126, hoogst gemeten snelheid: 113 km/uur, snelheidslimiet: 70 km/uur;

Garmerwolde, Provincialeweg N360: snelheidscontrole, aantal gecontroleerde voertuigen: 1471, aantal overtredingen: 10, hoogst gemeten snelheid: 89 km/uur, snelheidslimiet: 80 km/uur;

Groningen, Hoendiep: snelheidscontrole, aantal gecontroleerde voertuigen: 998, aantal overtredingen: 100, hoogst gemeten snelheid: 82 km/uur, snelheidslimiet: 50 km/uur;

Groningen, Verlengde Hereweg: snelheidscontrole, aantal gecontroleerde voertuigen: 1360, aantal overtredingen: 60, hoogst gemeten snelheid: 78 km/uur, snelheidslimiet: 50 km/uur;

Grootegast, Provincialeweg N388: snelheidscontrole, aantal gecontroleerde voertuigen: 1360, aantal overtredingen: 60, hoogst gemeten snelheid: 78 km/uur, snelheidslimiet: 50 km/uur.