Gemeente Gilze en Rijen

Toelatingsregels voor bedrijfsafval

Gemeente weigert bedrijfsvoertuigen bij de milieustraat

De vergunning Wet milieubeheer voor de gemeentelijke milieustraat bepaalt dat wij geen bedrijfsafval mogen aannemen. Bedrijfsvoertuigen die zich met bedrijfsafval aan de poort van de milieustraat melden, weigeren wij de toegang.

Wat is bedrijfsafval?
Bedrijfsafval is al het afval dat uit professionele activiteiten van bedrijven ontstaat. Bedrijven zijn alle niet-huishoudens, dus ook verenigingen, organisaties en andere (openbare) instellingen.

Wat zijn bedrijfsvoertuigen?
Bedrijfsvoertuigen zijn grote tractoren, vrachtwagens met bedrijfslogo, bestelauto's met bedrijfslogo. Bij de aanleg van de milieustraat zijn wij ervan uitgegaan dat u gesorteerd huishoudelijk (rest)afval brengt met een gemiddelde personenauto. Omdat wij geen bedrijfsafval mogen aannemen is er niet voldoende ruimte voor het passeren van vrachtwagens en tractoren.

Hoe stellen wij vast dat het aangeboden afval bedrijfsafval is? Niet alleen de soort afval is bepalend, ook de hoeveelheid afval die u brengt speelt een rol Afval dat u brengt met een bedrijfsvoertuig en dat een duidelijke relatie heeft met de aard van uw bedrijf, merken wij aan als bedrijfsafval. Ook grote hoeveelheden afval merken wij aan als bedrijfsafval.

Bijvoorbeeld:


* U komt met een trekker en een grote aanhanger met landbouwplastic of verschillende soorten afval uit uw schuur;


* U komt met een bedrijfswagen van een hoveniersbedrijf en een grote aanhanger met snoeiafval;


* U komt met een bedrijfswagen van een aannemersbedrijf en een grote aanhanger met puin en bouwafval.

Het afval dat u op deze manier aanbiedt, merken wij aan als bedrijfsafval en laten wij niet toe op de milieustraat.

Waar kunt u terecht met landbouwplastic en ander bedrijfsafval? Landbouwplastic kunt u laten ophalen. U kunt zich daarvoor aanmelden via de internetsite van Folined www.folined.nl. De firma Van Kaathoven haalt het landbouwplastic dan bij u op als u de voorschriften volgt. Bedrijfsafval kunt u laten ophalen door gespecialiseerde bedrijven.

Welk afval nemen wij wel aan op de milieustraat?
Gesorteerd (grof) restafval dat afkomstig is uit een huishouden. Het gaat dan om hoeveelheden afval die in een gemiddeld huishouden kunnen ontstaan. Grotere hoeveelheden snoeihout, afkomstig uit de houtwallen in het buitengebied, kunt u wel op de milieustraat brengen, ook als dit afkomstig is van een agrarisch bedrijf.

U kunt ook zes keer per jaar snoeihout brengen bij De Schalm aan de Schootjesbaan. Meer informatie daarover staat op de afvalkalender.

Dit is dus niet toegestaan

Datum bericht: 16 december 2009