Gemeente Haarlem


16 december 2009

440/2009


Van der Laan geeft Haarlem weer subsidie voor de bouw van 223 woningen


Minister Van der Laan voor Wonen, Wijken en Integratie heeft de gemeente Haarlem meer dan 1,2 miljoen euro subsidie toegekend voor de bouw van circa 223 koop- en duurdere huurwoningen.

De gemeente krijgt voor vier Haarlemse bouwprojecten subsidie, te weten Kamperveste (20 woningen), Deo Neo (89 woningen), project Land in Zicht (89 woningen) en de Oude Toneelschuur (25 woningen). Haarlem kon, net als andere gemeenten, voor woningbouwprojecten die door de economische crisis stil dreigen te vallen, tot 2 november 2009 aanvragen indienen voor de tweede tranche tijdelijke stimuleringsregeling woningbouw. In totaal hebben 303 gemeenten de subsidie toegekend gekregen. Door deze subsidie kan de bouw van ruim 23.000 woningen voor 1 juli 2010 alsnog starten. De subsidie is bedoeld om de teruggang in de bouwproductie en terugval van werkgelegenheid door de economische crisis te beperken.

Start Haarlemse bouwprojecten 1e tranche
Wethouder Jan Nieuwenburg is zeer verheugd met de toegekende subsidie. Deze week staat in het teken van het starten van een aantal projecten die subsidie hebben gekregen vanuit de 1e tranche. Projecten die deze week starten met de bouw zijn De Pionier (Spaarndamseweg), A.L. Dyserinckstraat, Slauerhoff en de Haarlemse School (hoek Prins Bernhardlaan, Amsterdamsevaart). Ondanks de financiële crisis is 2009 een zeer productief jaar geweest. Ook in 2010 zal een fors aantal grote woningbouwprojecten starten en opgeleverd worden. De gemeente doet er samen met haar partners alles aan om de bouwactiviteiten te (blijven) stimuleren.