Eneco

Eneco NRGSPOT voldoet aan Europese standaard

De vernieuwde NRGSPOT maakt tanken met groene stroom veilig, snel en gemakkelijk

NRGSPOT groot vervoer

Rotterdam - 16 december 2009 - De Eneco NRGSPOT, het oplaadpunt op groene stroom voor auto's en vrachtwagens, is voorzien van een speciaal stopcontact dat communicatie mogelijk maakt tussen het oplaadpunt en de auto. Dit type is het eerste Nederlandse oplaadpunt dat aan alle internationale veiligheidseisen voldoet. De NRGSPOT heeft hiermee de CE-markering verkregen. Deze markering geeft aan dat het gehele eindproduct de vereiste veiligheidstesten heeft doorstaan. KEMA Quality heeft de op internationale standaarden gebaseerde testen uitgevoerd.

Het oplaadpunt is onder andere getest op stof- en waterdichtheid (IP), magnetische en elektrische velden (EMC) en elektrische veiligheid.

De NRGSPOT is voorzien van een speciaal stopcontact dat communicatie mogelijk maakt tussen de NRGSPOT en het op te laden voertuig. Dit stopcontact zal naar verwachting dé Europese standaard worden voor het opladen van elektrische voertuigen.

Met het gebruik van de bijbehorende stekker beschikt de gebruiker over een startonderbreeksysteem dat voorkomt dat de auto kan wegrijden tijdens het laden. Een geïntegreerd slot zorgt ervoor dat de stekker tijdens het opladen niet zomaar kan worden uitgetrokken. Verder past het batterijmanagementsysteem van het voertuig zich automatisch aan het laadvermogen van het laadstation aan.

Monique Blokpoel, Senior Innovation Officer van Eneco: "Hiermee is Eneco twee stappen verder in de standaardisering van de NRGSPOT. Met de Europese standaard voor oplaadstations (IEC 61851CE), de standaard voor het stopcontact en de OV-chipkaart voor identificatie en betaling integreert de NRGSPOT naadloos in bestaande ontwikkelingen rondom elektrisch vervoer."

Deze ontwikkeling is een onderdeel van de duurzame strategie van Eneco om in de komende jaren bij te dragen aan versnelde invoer van elektrisch vervoer. De ambitie van Eneco is om binnen 4 jaar 500 elektrische bedrijfswagens aan te schaffen. Bron: Eneco