Gemeente Geertruidenberg


Officiële ingebruikname lift Schattelijn

Donderdag 10 december werd in De Schattelijn in Geertruidenberg de nieuwe liftinstallatie in gebruik genomen. Hiervoor waren de leden van het gehandicaptenplatform uitgenodigd. De openingshandeling werd verricht door de oud-voorzitter van het gehandicaptenplatform, Anita Mertens.

Lift in Schattelijn web klein.JPG De Schattelijn is één van de eerste gebouwen die is aangepast en werd voorzien van mooie elektrische deuren. De Schattelijn is nu ook de hekkensluiter, wat alles heeft te maken met de monumentale status van dit gebouw. Hierdoor was het niet echt eenvoudig om een voorziening te creëren waarmee een rolstoelgebruiker rechtstreeks (zonder buiten om het gebouw te moeten rijden) vanuit de theaterzaal het café en het toilet kan bereiken. Gelukkig is er een oplossing gevonden waarvoor ook de monumentencommissie toestemming heeft gegeven.

Anita Mertens was destijds, als bezoekster van het theater, de initiator van deze voorziening. In haar toespraak zei ze bijzonder vereerd te zijn de openingshandeling te mogen verrichten.