GAIA

#GAIA feed


___________________

Nieuwsbericht © GAIA

16 december 2009

Hollywood iconen promoten 100% diervriendelijke Faux Gras de GAIA

Vanmorgen verklaarden Marilyn Monroe, Elvis Presley en Arnold Schwarzenegger bij de Carrefour in Tervuren hun liefde voor de Faux Gras de GAIA . Om de blijde intrede te vieren in de supermarktketens CARREFOUR en LIDL van GAIA's honderd procent diervriendelijke alternatief voor foie gras, Faux Gras de GAIA, stalen de dubbelgangers van de Hollywood iconen de show.

"So Faux, so good": met deze leuze stapten de professionele lookalikes uit hun limousine om een primeur de nodige luister bij te zetten.
Voor het eerst ligt een totaal diervriendelijke alternatief voor foie gras in de winkelrekken van de winkelketens CARREFOUR en LIDL.

Op de tonen van "Don't be cruel" of "Ducks wanna be loved by you" werden klanten uitgenodigd om Faux Gras de GAIA te ontdekken en te proeven. Verfijnd met ingrediënten zoals truffel en champagne is Faux Gras de GAIA overheerlijk op een stukje toast, puur geserveerd of met een vleugje ajuinenconfituur.
Een ludieke actie met een eenvoudige boodschap: verkies het diervriendelijke alternatief boven het wrede origineel, spaar het leven van een eend of gans.

Michel Vandenbosch, voorzitter van GAIA: "Faux Gras de GAIA biedt een feestelijk maar bovenal volledig diervriendelijk alternatief voor foie gras, een product van wreedheid. Er zijn al winkels die bijbestellen, duidelijk een teken dat Faux Gras de GAIA in de smaak valt, een veelbelovende start."

Affichecampagne

De actie sluit aan bij de affichecampagne van GAIA, die te vinden is aan de supermarkten van de CARREFOUR en LIDL, de reclamepanelen en advertenties in diverse media.

Een vertienvoudigde Faux Gras productie

Faux Gras de GAIA werd oorspronkelijk gelanceerd als campagneteaser maar de belangstelling van grootwarenhuisketens CARREFOUR en LIDL en bio-winkels zorgde voor een vertienvoudiging van de productie, van 3000 naar meer dan 30000 potjes voor de eindejaarsfeesten van dit jaar.

Enkele feiten

Elk jaar worden in België 200 000 eenden en duizenden ganzen opgesloten in een klein batterijkooitje, waar ze zich niet in kunnen omdraaien en worden dan onder dwang gevoed tot hun lever in amper twaalf dagen tijd het tienvoud van de normale omvang krijgt. Nog voor het einde van dit dwangvoederproces bezwijken deze ziek gemaakte dieren aan de gevolgen van deze mishandeling.