Gemeente Harderwijk


Officiële publicaties week 51

16/12/2009

Nieuwe bouwplannen

Aanvragen om lichte bouwvergunning zijn ingekomen voor:
- Dassenbergerhout 23: uitbreiden woning achterzijde;
- Dassenbergerhout 25: uitbreiden woning achterzijde;
- Schapenhoek 4: dakkapel;

- Chopindreef 59: overkapping/bergruimte;

- Sweelinckdreef 16: terrasoverkapping (legalisatieverzoek);
- Zeggemeen 43: veranderen woning;

- Leembergerhout 5: overkapping;

- De Ruyterlaan 5: overkapping.

Aanvragen om reguliere bouwvergunning zijn ingekomen voor:
- Fokko Kortlanglaan 191: uitbreiden woning;
- Rijksmonument Smeepoortstraat: trap;

- Vondellaan 217: verbouwen garage tot kapperszaak;
- Roemer Visscherstraat 23: uitbreiden woning en vernieuwen bijgebouwen.

Aanvraag sloopvergunning is ingekomen voor:

- Fokko Kortlanglaan 191: verwijderen asbest.

Aanvraag om rijksmonumentenvergunning is ingekomen voor:
- Smeepoortstraat: trap.
Deze (ver)bouwplannen kunt u uitsluitend op afspraak inzien bij de afd. Bouwzaken, tel. 411 250.

Verleende vergunningen

Lichte bouwvergunningen zijn verleend voor:

- Van Hall-Laan 12: uitbreiden woning en oprichten garage;
- Kranenburglaan 13: vergroten woning;

- Jac. Perkstraat 2: uitbreiden woning;

- Sweelinckdreef 4: overkapping (legalisatieverzoek);
- Gruttomeen 110: dakkapel (voorzijde);

- Nieuwe Grensweg 24: berging (legalisatieverzoek);
- Renate Rubinsteinlaan 15: terrasoverkappng (legalisatieverzoek);
- Beekweg 10: het uitbreiden van de woning met berging;
- Herman de Manstraat 6: verhogen muur.

Reguliere bouwvergunningen zijn verleend voor:

- Laan 1940-1945 48a t/m j: vergroten woning en winkel;
- Triasgracht 18: inrichten winkel 9 (legalisatieverzoek);
- Molenweg 22: oprichten woning met garage/berging (ter vervanging van een reeds verleende vergunning).

Een sloopvergunning is verleend voor:

- Fokko Kortlanglaan 191: verwijderen asbest.

Bent u belanghebbende bij een besluit en kunt u zich niet verenigen met onze beslissing? Dan kunt u een bezwaarschrift indienen bij ons college. Hiervoor geldt een termijn van zes weken. De bezwaartermijn vangt aan op de dag nadat wij ons besluit aan aanvrager bekend maakten.

Met ontheffing artikel 3.23 van de Wet op de ruimtelijk ordening is bouwvergunning verleend voor:

- Stationslaan 4: tuinmuur en hekwerk;

- Elsweg 17: het uitbreiden van de woning.

Bent u belanghebbende bij een besluit en kunt u zich niet verenigen met onze beslissing? Dan kunt u een bezwaarschrift indienen bij ons college. Let op, u kunt alleen een bezwaarschrift indienen als u ook een zienswijzen indiende tegen de ontwerpbeschikking. De bezwaartermijn bedraagt zes weken. Deze termijn vangt aan op de dag nadat wij ons besluit aan aanvrager bekend maakten. Bezwaar indienen is ook mogelijk in het uitzonderlijke geval dat u niet kan worden verweten, dat u niet in staat was om zienswijzen in te dienen. Informatie: afd. Bouwzaken, tel. 411 250.

(Bouw)plannen via ontheffing

Burgemeester en wethouders hebben het voornemen op grond van artikel 3.6 lid 1 onder c Wro ontheffing van het bestemmingsplan te verlenen voor onderstaande (bouw)plannen:
Ter inzage van 16 december 2009 t/m 30 december 2009
- Goeman Borgesiuslaan 30: overkapping;

- Glindweg 1: vernieuwen schuur.

De stukken liggen ter inzage in de Stadswinkel. Belanghebbenden kunnen binnen de inzage termijn schriftelijk of mondeling hun zienswijze kenbaar maken bij burgemeester en wethouders. Als u uw zienswijze mondeling wilt inbrengen, kunt u een afspraak maken via tel. 411 352. Informatie: afd. Bouwzaken, tel. 411 250.

Voorbereidingsbesluit bedrijventerrein Lorentz en Haven

De gemeenteraad heeft in de vergadering van 10 december 2009 besloten dat een bestemmingsplan wordt voorbereid voor het bedrijventerrein Lorentz I, II en III en het industrieterrein Haven, zoals aangegeven op de bij dit besluit behorende kaart. In het plan wordt een regeling voor het beheer van de geluidzone rondom de genoemde bedrijventerreinen opgenomen.

Met het voorbereidingsbesluit wordt voorkomen dat zich in het gebied veranderingen voordoen die de toekomstige ontwikkelingen in de weg staan. Op grond van het bepaalde in de Woningwet heeft het voorbereidingsbesluit tot gevolg dat naderhand ingediende bouwaanvragen moeten worden aangehouden. Deze aanhoudingsplicht doet zich niet voor indien het bouwwerk in overeenstemming is met het in voorbereiding zijnde bestemmingsplan. Bouwaanvragen op het bedrijventerrein kunnen ook onder de werking van het voorbereidingsbesluit worden verleend, zolang ze geen verhoging tot gevolg hebben van de geluidsbelasting afkomstig van het in het besluit bedoelde bedrijventerrein.

Dit is op vrijdag 11 december 2009 onder meer bekend gemaakt in De Stentor en de Staatscourant. Het voorbereidingsbesluit met bijbehorende kaart ligt voor een ieder ter inzage in de Stadswinkel van het stadhuis. Informatie: afd. Ruimte en Economie tel. 411 237 of 411 141.

Registratie politieke groeperingen

Het centraal stembureau voor de verkiezing van de leden van de raad van de gemeente Harderwijk maakt bekend dat voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2010 de volgende aanduidingen van politieke groeperingen geregistreerd staan en dat als gemachtigden van deze groeperingen en hun plaatsvervangers de volgende personen zijn aangewezen:

- Gemeentebelang Harderwijk/Hierden. Gemachtigde is de heer G. Hop. Zijn plaatsvervanger is de heer A.J. van Vleuten.
- Stadspartij Harderwijk Anders. Gemachtigde is mevrouw T.E. Groenendaal. Haar plaatsvervanger is de heer J. van der Kolk.

Intrekking milieuvergunningen Parallelweg

Burgemeester en wethouders hebben een intrekkingsverzoek voor een milieuvergunning ontvangen voor het adres Parallelweg 22 (eendenhouderij) en voor het adres Parallelweg 24 (voor het fokken van slachtkuikens en het houden van legkippen). De stukken liggen tot en met 30 december 2009 ter inzage in de Stadswinkel in het stadhuis. Een ieder kan hiertegen binnen de inzagetermijn mondeling of - bij voorkeur - schriftelijk zienswijzen indienen bij burgemeester en wethouders. Wie van deze mogelijkheid geen gebruik maakt, kan daarna geen beroep meer indienen. Informatie: afd. Milieu, tel. 411 216.

Wet milieubeheer

Burgemeester en wethouders van de gemeente Harderwijk hebben de volgende meldingen ingevolge artikel 8.40 van de Wet milieubeheer ontvangen.

- Kaasveredelingsbedrijf Harderwijk, Nobelstraat 44A. Het betreft een melding ingevolge het Besluit algemene regels voor inrichtingen milieubeheer (Activiteitenbesluit). De melding heeft betrekking op het oprichten van een reeds bestaand kaasveredelingsbedrijf.
- PB Harderwijk, Beltweg/Koesteeg. Het betreft een melding ingevolge het Besluit algemene regels voor inrichtingen milieubeheer (Activiteitenbesluit). De melding heeft betrekking op het oprichten van een reeds bestaand waterdistributie bedrijf.
- Aldi, Tonselsedreef 349. Het betreft een melding ingevolge het Besluit algemene regels voor inrichtingen milieubeheer (Activiteitenbesluit). De melding heeft betrekking op het oprichten van een supermarkt.

- Straalbedrijf petersen, Industrieweg 18-16. Het betreft een melding ingevolge het Besluit algemene regels voor inrichtingen milieubeheer (Activiteitenbesluit). De melding heeft betrekking op het oprichten van een opslagruimte t.b.v. het straalbedrijf.

- Actie doe hetzelf garage, Schimmelstraat 8. Het betreft een melding ingevolge het Besluit algemene regels voor inrichtingen milieubeheer (Activiteitenbesluit). De melding heeft betrekking op het veranderen van een reeds bestaand garagebedrijf.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Harderwijk hebben de volgende melding ingevolge het Besluit mobiel breken breken bouw- en sloopafval milieubeheer ontvangen.

- Scheffer Groep, Rondweg 82 uit Wezep. De melding heeft betrekking op het mobiel puin breken aan de Flevoweg 81-83 te Harderwijk. Het mobiel puin breken zal in week 3 van 2010 plaatsvinden en circa 2 dagen duren.

Een milieuvergunning is niet noodzakelijk omdat voor de voornoemde bedrijven landelijke milieuvoorschriften gelden. Het indienen van zienswijzen tegen de melding is niet mogelijk. Informatie: afd. Milieu, tel. 411 195.

Bestemmingsplan Drielanden-West, Onderwijscluster en Blauwe Long

De gemeenteraad heeft op 29 oktober 2009 het bestemmingsplan Drielanden-West, Onderwijscluster en Blauwe Long vastgesteld. Met het bestemmingsplan wordt het planologisch mogelijk gemaakt om, vooruitlopend op de ontwikkeling van Drielanden-West, onder meer de aanleg van het noordelijke deel van het parkachtige groengebied de Blauwe Long, de bouw van een kerk en de afronding van de onderwijsvoorzieningen te realiseren. Het plangebied wordt aan de noordoost kant globaal begrensd door het deelgebied Muziekland (Tubadreef) en aan de zuidoost kant door het deelgebied Harderhout (Oldenallerhout). Aan de westkant wordt het plangebied begrensd door de nog te ontwikkelen wijk Drielanden-West.
Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld, in die zin dat in artikel 4.2.2 van de planregels een maximale hoogte voor speeltoestellen (5 meter) en voor vlaggenmasten (10 meter) is opgenomen.
Het bestemmingsplan ligt met ingang van 17 december 2009 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage in de Stadswinkel van het stadhuis. Gedurende deze termijn kan tegen het vastgestelde bestemmingsplan beroep bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus20019, 2500 EA âs-Gravenhage worden ingesteld door een belanghebbende:

- die tijdig zienswijzen heeft ingediend bij de gemeenteraad;
- aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij/zij geen zienswijzen heeft ingediend;

- die het niet eens is met de bij de vaststelling aangebrachte wijzigingen in het bestemmingsplan.
Een ingesteld beroep heeft geen schorsende werking. Hiervoor kunt u een apart verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Geslotenverklaring voor vrachtverkeer

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om in het kader van het voorkomen van de door het vrachtverkeer veroorzaakte schade, de Israelstraat voor vrachtautoâs af te sluiten. Door middel van bebording zal worden aangegeven vanaf waar de geslotenverklaring geldt.
Het besluit ligt tijdens kantooruren ter inzage in de Stadswinkel van het stadhuis. Tot en met zes weken na datum van publicatie kunnen belanghebbenden hun bezwaren schriftelijk kenbaar maken. Informatie: afd. Inrichting Openbare Ruimte, tel. 411 461.

Instellen gehandicaptenparkeerplaatsen op de Van Harenstraat, Zwaardmeen en Ir. Leemansstraat.

Burgemeester en wethouders hebben besloten 3 algemene gehandicaptenparkeerplaatsen in te stellen bij:
- de Van Harenstraat ter hoogte van de woning met huisnummer 1;
- de Zwaardmeen ter hoogte van de woning met huisnummer 1;
- de Ingenieur Leemansstraat ter hoogte van de woning met huisnummer 22.
Dit zal middels bebording worden aangegeven.

De besluiten liggen tijdens kantooruren ter inzage in de Stadswinkel van het stadhuis. Tot zes weken na datum van publicatie kunnen belanghebbenden hun bezwaren schriftelijk kenbaar maken. Informatie: afd. Inrichting Openbare Ruimte, tel. 411 461.

Bestemmingsplan Zwaluwhoeve

Het ontwerpbestemmingsplan voorziet in een uitbreiding van de Zwaluwhoeve waarbij rekening wordt gehouden met de aanwezige cultuurhistorische en landschappelijke waarden in en rondom het gebied. De Zwaluwhoeve ligt in de kern Hierden en is met de voorzijde gelegen aan de Zuiderzeestraatweg 108. De achterzijde van het plangebied grenst aan de Hierdense Enk.
Het ontwerpbestemmingsplan De Zwaluwhoeve ligt met ingang van 17 december 2009 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage in de Stadswinkel van het stadhuis. Tijdens de inzage termijn kan een ieder omtrent het ontwerpbestemmingsplan schriftelijk zijn/haar zienswijze kenbaar maken bij de gemeenteraad. Desgewenst kan worden volstaan met een mondelinge zienswijze. Informatie: afd. Ruimte en Economie, tel. 411 359.

Kapvergunningen

Burgemeester en wethouders hebben kapvergunning verleend voor:
- Biesteweg 17: 4 bomen in voortuin.
Deze besluiten liggen ter inzage in de Stadswinkel. Tot en met zes weken na datum van bekendmaking aan de aanvrager, te weten tot en met woensdag 27 januari 2010 kunnen belanghebbenden hun bezwaren schriftelijk kenbaar maken.

Er zijn aanvragen voor kapvergunning ingekomen voor:
- 4 december 2009; Zeggemeen 102: 1 boom;

- 7 december 2009; HK Pootstraat (achter school): 24 bomen;
- 10 december 2009; Guido Gezellelaan (t.b.v. rioolvervanging): 24 bomen; Piet Heinlaan, van Noortlaan en Wittenhagen (t.b.v. rioolvervanging): 28 bomen.

Er is een verzoek ingekomen voor het intrekken van een kapvergunningaanvraag voor:

- 19 november 2009; Wethouder Jansenlaan 90 (St. Jansdal ziekenhuis): 36 bomen.
Informatie: afd. Beheer Openbare Ruimte, tel. 411 333.


____________________