Nominaties Fiets van het Jaar 2010 bekend 16/12/2009 11:37

Rai Vereniging

Voor de verkiezing van de Fiets van het Jaar 2010 zijn door de vakjury zes fietsen genomineerd:

Cortina Urban HPV Bike, Citybike (599 euro)
Gazelle Ultimate Excellent, Hybridefiets (999 euro)
Giant Techno RS1, Citybike (1.799 euro)
Koga Miyata E-light, E-Bike (2.999 euro)
Koga Miyata Signature TR 26, Trekkingbike (3.242 euro)
Trek L500+, E-bike (2.199 euro)

In het weekeinde van 11 t/m 13 december jl. heeft de jury uit achtentwintig fietsen zes fietsen genomineerd voor de verkiezing van de Fiets van het Jaar 2010. Het aanbod fietsen, dat aan de jury voor deze verkiezing werd aangeboden, varieerde van moderne citybikes en hidridefietsen tot E-bikes. Naast rijeigenschappen zijn beoordelingscriteria zoals design en innovatie van de fiets bepalend voor het eindresultaat van de jurering. De vakjury werd bijgestaan door de ANWB publieksjury wiens oordeel een zeer waardevolle bijdrage heeft geleverd aan de uiteindelijke nominaties voor de Fiets van het Jaar 2010.

Wat de jury vooral opviel was dat de fietsindustrie veel aandacht schenkt aan de veiligheid van fietsen wat te zien is aan de toegepaste fietsverlichting en remmen. Voor- en achterverlichting als vast onderdeel van de fiets met geavanceerde ledverlichting of naafdynamo. De traditionele banddynamo is nagenoeg geheel uit het beeld verdwenen bij kwaliteitsfietsen. Op het gebied van remsystemen neemt de toepassing van hydraulische velg- en schijfremmen verder toe.

De winnaar van de Fiets van het Jaar 2010 wordt bekend gemaakt op maandag 25 januari 2010 tijdens de FietsVAK bijeenkomst in het Autotron in Rosmalen. Naast de Fiets van het Jaar worden er ook twee special awards uitgereikt. Voor de 23e keer organiseert RAI Vereniging de verkiezing van de Fiets van het Jaar.





http://www.raivereniging.nl