Gepubliceerd in "Bone Journal: Wetenschappelijk onderzoek bevestigt dat Peptan(TM) gehydrolyseerd collageen de gezondheid van het bot ten goede komt 16/12/2009 11:40

PR Newswire

PUTEAUX, Frankrijk, December 16 /PRNewswire/ -- Uit onderzoek, uitgevoerd aan het INRA-AgroParisTech laboratorium onder leiding van professor Daniel Tomé, en in november 2009 gepubliceerd in het officiële orgaan van de International Bone and Mineral Society "Bone", blijken nieuwe voordelen van Peptan(TM) bij de voorkoming van osteoporose.

In reactie op de zorgen die consumenten hebben met betrekking tot de gezondheid van het bot op lange termijn, heeft Rousselot al verscheidene jaren vele onderzoeken uitgevoerd om aan te tonen dat de orale toediening van Peptan(TM) een positief effect heeft op Osteoporose.

Bot is een levend, dynamisch metabolisch systeem dat afhankelijk is van een constant evenwicht tussen botvorming en botresorptie. Cellen, genaamd 'osteoblasten', maken botweefsel aan terwijl cellen, osteoclasten genaamd, het weer opnemen. Een onbalans kan leiden tot Osteoporose, een conditie waarbij de dichtheid en kwaliteit van het bot vermindert.

Door onderzoekers zijn in vitro-onderzoeken uitgevoerd. Zij benadrukken datPeptan(TM) in een botcelcultuur een betere differentiatie van osteoblasten tot gevolg heeft. Deze positieve resultaten zijn in vivo bevestigd met muizen waarop ovariëctomie werd toegepast om een postmenopauzale osteoporose te simuleren welke leidt tot een lagere botmineraaldichtheid (BMD).

De dieren werden ingedeeld in drie groepen: een controlegroep (zonder ovariëctomie) en een groep muizen waarop ovariëctomie werd toegepast. Beide groepen kregen een normaal dieet, en een groep muizen waarop ovariëctomie werd toegepast waaraan een dieet dat Peptan(TM) bevatte werd aangeboden. Na 12 weken was de BMD van de groep waaraan Peptan (TM) was toegediend niet significant anders dan de BMD van de controlegroep. Integendeel: de BMD van muizen waarop ovariëctomie was toegepast en waaraan geen Peptan(TM) was toegediend was lager.

Bevestiging van de voordelen van Peptan(TM) voor de gezondheid van het bot, werd verkregen door metingen van de carboxy-terminale telopeptides (CTX), een normale marker voor botresorptie. De CTX is bij muizen die Peptan(TM) ontvingen significant lager, wat aangeeft dat de botresorptie gereduceerd is.

Onderzoekers concluderen dat Peptan(TM) de botdensiteit in gesimuleerde postmenopauzale osteoporose door de oseoblastengroei en de differentiatie gestimuleerd worden. Dit toont het belang van Peptan(TM) als een bioactief ingrediënt aan dat helpt bij het voorkomen van botverlies bij het ouder worden.

Gehydrolyseerd collageen verbetert het botmetabolisme en de biologische parameters bij muizen waarop ovariëctomie is toegepast: in vitro- en in vivo-onderzoek.

Guillerminet et al. Bone 2009.

Rousselot, http://www.rousselot.com

Onderdeel van VION N.V. (NL), Rousselot(R) is wereldwijd toonaangevend op het gebied van gelatine en gehydrolyseerd collageen. VION produceert hoogwaardige voedingsmiddelen en ingrediënten voor mens en dier.. (Omzet: EUR 9,6 miljard - wereldwijd 31.000 werknemers)

Caroline Brochard-Garnier, Communication, +33-1-46-67-87-27, caroline.brochard-garnier@rousselot.com






-