NIBRA

Brand Hanny Schaftsingel, Pijnacker

Pijnacker 13 december 2009
Zondagavond om kwart voor twaalf is de brandweer uitgerukt naar een woning aan de Hanny Schaftsingel in Pijnacker . De brand is door omwonenden gemeld. Bij aankomst van de brandweer was de brand uitslaand vanuit de derde verdieping. Er zijn geen gewonden gevallen.

Omwonende waarschuwden de bewoners die thuis waren dat de bovenste verdieping van hun woning in brand stond. De bewoonster heeft onmiddellijk haar dochter van de bovenste verdieping van het bed gelicht, waarna het hele gezin zich buiten in veiligheid heeft gesteld.
De brand had snel daarna de hele bovenste verdieping in haar greep. Met de inzet van twee blusvoertuigen en een hoogwerker was de brand snel onder controle. Twee slaapkamers op de bovenste verdieping zijn onbewoonbaar en de onderliggende etages hebben enige waterschade. De twee naastgelegen woningen hebben geen noemenswaardige schade opgelopen. Oorzaak van de brand is vooralsnog onbekend.

De stichting Salvage is ter plaatse verzocht om met name op het brandadres ondersteuning te geven in de afhandeling van de brand.