Nieuw-Vlaamse Alliantie


Is het milieu geen regeringscrisis waard voor Groen!? (16/12/09)

N-VA vindt de communicatie van Groen!-voorzitter Wouter Van Besien getuigen van een laffe houding en wijst de partij op haar verpletterende verantwoordelijkheid. Elke dag dat het vuil in de Zenne blijft stromen, verhoogt haar ecologische voetafdruk. Het is onbegrijpelijk dat Groen! deze milieuramp blijft verdragen. Blijkbaar is voor Groen! de alliantie met ECOLO en de posten in de regering belangrijker dan het milieu, zegt Brussels parlementslid Paul De Ridder (N-VA). Als ze zelfs het milieu niet belangrijk genoeg vinden om hun verantwoordelijkheid op te nemen, als zelfs het milieu voor de groene partijen in ons land geen regeringscrisis waard is, wat dan nog wel?

Ecolo-minister Evelyne Huyttebroeck weet al sedert juni 2008 (!) dat er een probleem is bij het waterzuiveringsstation Brussel Noord. Sedert 25 november 2009 - al meer dan 20 dagen - stromen tonnen ongezuiverd Brussels afvalwater de Zenne in. Dit zorgt voor massale vissterfte niet alleen in de Zenne, maar ook in de Rupel en de Dijle.

Coalitiepartner Groen! maakt er zich vanaf met de verbazende opmerking dat Groen! heel ongelukkig is en dat Minister Huytebroeck verkeerd gecommuniceerd heeft

N-VA is verbolgen over de houding van Groen! en ECOLO:

Minister Huytebroeck heeft niet verkeerd gecommuniceerd (zoals Groen! beweert). Zij heeft simpelweg niet gehandeld en is schromelijk nalatig geweest.
Tot op heden blijft de vervuiling doorgaan. De Brusselse regering, met inbegrip van een ECOLO-minister en een GROENE Staatssecretaris (Bruno De Lille), slaagt er niet in om de vervuiling onmiddellijk te doen ophouden. ECOLO en Groen! tonen zich volstrekt onbekwaam om in deze op te treden en beperken zich tot de zwarte piet doorschuiven en zich ongelukkig voelen.

Daarnaast is de desinteresse van Franstalig België tekenend. La pollution est pour la Flandre. En dus hoor je geen enkele Franstalige politicus.

Brussels N-VA volksvertegenwoordiger Paul De Ridder heeft tot nu toe als enige het ontslag geëist van de nalatige Ecolo-minister. Dat ze de eer in deze niet aan zichzelf houdt, is onbegrijpelijk.

Auteur:
Paul De Ridder, Brussels parlementslid N-VA
Karl Vanlouwe, voorzitter N-VA Brussel

Meer informatie:
Contactpersoon: Valerie Van Peel, Adjunct-woordvoerder N-VA Telefoon: 02 219 49 30
Fax: 02 217 35 10
E-post: valerie.vanpeel@n-va.be
Url: www.n-va.be