WMO Toolkit voor betere hulp bij huishouden

16/12/2009 12:45

Sting, Beroepsvereniging van de Verzorging

Utrecht 15 december 2009 - Speciaal voor teamleiders in de thuiszorg maakte Sting de WMO Toolkit. Met deze toolkit kunnen zij samen met helpenden werken aan verantwoorde huishoudelijke hulp. Het betreft hulp die gemeenten volgens de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verstrekken. Aan deze hulp zijn een aantal duidelijke kwaliteitseisen gesteld. Sting was betrokken bij het vaststellen van die eisen en wil met de toolkit op een praktische manier bijdragen aan verbetering van de zorg en professionalisering van de beroepsuitoefening.

Basis voor de huishoudelijke hulp vormt het kwaliteitsdocument Verantwoorde Hulp bij het Huishouden vormt hiervoor de basis. Sting is een van de mede-opstellers van het document. Het kwaliteitsdocument legt vast welke hulp klanten kunnen verwachten van huishoudelijke hulpen en zorgaanbieders en van welke kwaliteit die hulp moet zijn. Om de inhoud van het document toegankelijker en beter overdraagbaar te maken, bracht Sting de WMO Toolkit op de markt.

Ondersteuning voor teamleiders

De toolkit is in eerste instantie bedoeld voor teamleiders en bevat enkele praktische instrumenten. Een kaartenset, met didactische aanwijzingen, behandelt de thema's en indicatoren die belangrijk zijn bij verantwoorde hulp bij het huishouden. Speciaal voor helpenden bevat de toolkit een folder die de belangrijkste kenmerken van verantwoorde hulp benoemt en aangeeft hoe deze in praktijk te brengen zijn.

Voor meer informatie over de toolkit kunt u terecht op www.sting.nl