Ministerie van Justitie

naturalisatieceremonies bij

Foto's: Bewindslieden wonen naturalisatieceremonies bij

Nieuwsbericht | 16-12-2009

Minister Hirsch Ballin en staatssecretaris Albayrak hebben op 15 december op naturalisatiedag naturalisatieceremonies bijgewoond in Den Haag en Rotterdam.

Nieuwe Nederlanders, die hun inburgeringsexamen met succes hebben afgelegd, krijgen tijdens de feestelijke naturalisatiebijeenkomst een officiële verklaring waaruit blijkt dat ze Nederlander zijn. Met deze verklaring kunnen zij een Nederlands paspoort aanvragen. De naturalisatieceremonie is een bekroning op het integratieproces.

Minister Hirsch Ballin hield tijdens de bijeenkomst in het stadhuis van Den Haag een toespraak voor nieuwe Nederlanders uit landen als Brazilië, Ghana, Marokko, Turkije en Oekraïne. Hij wenste de nieuwe Nederlanders veel geluk in Den Haag, en wees hen ook op de rechten en plichten die horen bij het Nederlanderschap. Staatssecretaris Albayrak woonde de ceremonie in Rotterdam bij.

De naturalisatieceremonies worden sinds 2006 gehouden door Nederlandse gemeenten. Op de naturalisatiedag wordt stilgestaan bij de rechten en plichten die horen bij het Nederlanderschap. De naturalisatiedag valt samen met Koninkrijksdag.