Vereniging Milieudefensie


Milieudefensie niet langer welkom op klimaattop

Vertegenwoordigers van Milieudefensie zitten op dit moment in het Bella Center in Kopenhagen, maar echt naar binnen mogen ze niet. Ze bevinden zich in de hal na de securitycheck en voor de toegangscontrole. Samen met zo'n 100 leden van het internationale netwerk Friends of the Earth International (FOEI) worden zij niet toegelaten tot de klimaattop in Kopenhagen.

Deze groep, onder wie een aantal mensen van Milieudefensie, kwamen vanmorgen rond 8 uur wel door de security, maar werden eenmaal binnen tegengehouden. Bij het scannen van hun toegangspas was de 'code rood' te zien op de computer. Na een paar uur wachten werd duidelijk dat het zou gaan om 'veiligheidsredenn'. Wij denken dat het zo zou kunnen zijn dat FOEI ten onrechte geassocieerd wordt met acties buiten het conferentiecentrum. FOEI heeft publiekelijk laten weten niet mee te doen met deze, door Climate Justice Action, georganiseerde acties. Yvo de Boer kwam rond 11.00 de ongeveer 100 mensen van FOEI toespreken, die nog steeds in de toegangshal zitten. Hij was niet op de hoogte van de reden waarom iedereen van FOEI wordt geweigerd.

De vertegenwoordigers van Milieudefesnie en FOEI zitten nog steeds in de hal van het Bella Center te wachten op meer duidelijkheid. Het schijnt dat ook andere NGO' s niet naar binnen mogen ondanks hun toegangspas.

persbericht FOEI