Deelgemeente Charlois Rotterdam

Kinderen koken met TV-kok in de Tarwewijk

Op maandag 14 december gingen de kinderen van de Tarwewijk-scholen De Akker, Elout van Soeterwoude, De Globe en De Sonnevanck aan de slag als Superchef!

Fotobijschrift: Samen met TV-kok Robert Verweij kookten basisschoolleerlingen uit de Tarwewijk een overheerlijke en gezonde maaltijd voor wethouder Lamers en dagelijks bestuurder Lionel Martijn (foto: Cor Vos) Onder de bezielende leiding van TV-kok Robert Verweij kookten zij een gezonde maaltijd voor wethouder Lamers en Lionel Martijn, deelgemeentebestuurder van Charlois. Dit kookfestijn vond plaats vanaf 15.00 uur in de keuken van het Millinxparkhuis.

Superchefs

Het kinderkookcafé Superchefs is een jaar geleden ontwikkeld door het Voedingscentrum. Acht weken lang krijgen de kinderen iedere week kookles. Veel kinderen in Rotterdam weten niet hoe lekker gezond eten is en hoe dit wordt klaargemaakt. Dankzij Superchefs leren de kinderen zelf te koken en te proeven. Ze ontdekken waarom bepaalde ingrediënten wel en andere niet gezond zijn, en leren bewust om te gaan met voeding en hun gezondheid.

Vanaf het schooljaar 2008 werd het project van het Voedingscentrum uitgezet in alle Lekker Fit! scholen op Rotterdam Zuid, waaronder die in de Tarwewijk. Op deze manier wil de dienst Sport & Recreatie, Pact op Zuid en deelgemeente Charlois de kinderen stimuleren om hun eetgewoontes te verbeteren.