Deelgemeente Charlois Rotterdam

Ondertekening Convenant Zuidplein

Maandag 7 december is een nieuw convenant ondertekend voor het Zuidplein. Binnen dit convenant zetten alle veiligheidspartners een handtekening onder de gemaakte afspraken op het gebied van veiligheid voor 2010.

Fotobijschrift: Dick Lockhorst tekende als eerste het convenant namens de deelgemeente Charlois. Dick Lockhorst sprak de aanwezigen toe en benadrukte dat in de afgelopen jaren al heel veel bereikt is. Dit nieuwe convenant geeft aan dat iedereen zich verbindt aan blijvende inzet op het Zuidplein, aldus de bestuursvoorzitter van de deelgemeente Charlois.

In september 2007 is ook een convenant getekend. Alle afspraken uit dat convenant zijn inmiddels uitgevoerd. Door instrumenten als bijvoorbeeld cameratoezicht, de inzet van het Jeugd Service Team, de Collectieve Winkelontzegging en het rookverbod is de veiligheid op het Zuidplein verbeterd. Er is dit jaar een aantal nieuwe partners bij gekomen, waaronder Ahoy.

Het nieuwe convenant legt de nadruk op verfijning en verdere samenwerking. Zo wil de deelgemeente Charlois, samen met Politie, Trigion en de winkeliersvereniging, in 2010 werken aan promotie van de Stichting OverlastDonatie (SODA). Stichting SODA is een stichting die kosten, gemaakt door winkeldiefstal, verhaalt op de dader.