Gemeente Westvoorne


Goede start tweede vaccinatieronde Rotterdam-Rijnmond

De start van de tweede vaccinatieweek tegen de Mexicaanse griep is goed verlopen in de regio Rotterdam-Rijnmond. De GGD heeft vandaag geprikt in Lansingerland, Schiedam, Rozenburg, Westvoorne, Goedereede en in deelgemeente Hoek van Holland. De gemiddelde opkomst van vandaag is 72%. Op 23 november werd op precies dezelfde locaties geprikt. De opkomst was toen 81%.

De GGD adviseert iedereen om ook de tweede prik tegen de Mexicaanse griep te halen. Twee vaccinaties bieden een betere bescherming tegen deze griep, ook als het virus nog muteert.

Enkele mensen kregen maandag voor het eerst een prik tegen de Mexicaanse griep. Zij konden zich ter plaatse meteen inschrijven voor de tweede prik die op woensdag 13 januari wordt gegeven.

Â

De GGD Rotterdam-Rijnmond vaccineert nog tot en met vrijdag 18 december in verschillende gemeenten. Iedereen die vandaag niet in de gelegenheid was een prik te halen, kan deze week op één van de andere dertien locaties terecht.

Â

Nauwe samenwerking met gemeenten

De GGD voert voor het eerst een vaccinatiecampagne uit in nauwe samenwerking met de gemeenten waar wordt geprikt. De GGD organiseert de vaccinatiecampagnes in de regel zelf, maar vanwege de korte voorbereidingstijd en de grote schaal waarop wordt gevaccineerd, heeft de GGD om ondersteuning vanuit de gemeenten gevraagd. Tijdens de vaccinatiedagen werken medewerkers van de GGD en van de gemeenten nauw samen om de priklocaties in te richten en bezoekersstromen in de juiste banen te leiden. Het vaccineren zelf gebeurt alleen door medisch bevoegd personeel.

Â

Â

Totaal aantal verzonden oproepen

Totaal aantal gevaccineerde personen op

Â

23 november

Waarvan aantal mensen uit andere gemeenten

Totaal aantal gevaccineerde personen op

Â

14 december

Waarvan aantal mensen uit andere gemeenten

Â

Westvoorne (Rockanje)

Â

612

Â

467

Â

10

Â

408

Â

48