Gemeente Scheemda


Onderzoek nieuwbouw woonzorgcentrum Niewolda

Intentieovereenkomst over onderzoek toekomst nieuwbouw woonzorgcentrum Nieuwolda.

Het college van gemeente Scheemda heeft ingestemd met het sluiten van een intentieovereenkomst over nader uit te voeren onderzoek naar nieuwbouw van het woonzorgcentrum in Nieuwolda. Er is al lange tijd onduidelijkheid over de renovatie en nieuwbouw van het woonzorgcentrum ât Hamrik. Met het sluiten van een intentieovereenkomst gaan Oosterlengte, Woonstichting Groninger Huis en gemeente Scheemda een haalbaarheidsonderzoek doen naar nieuwbouw.

De intentieovereenkomst wordt getekend.

Haalbaarheidsonderzoek

Het huidige woonzorgcentrum ât Hamrik is verouderd en voldoet niet aan de nieuwste eisen. Eerdere initiatieven over renovatie en/of nieuwbouw van woonzorgcentrum ât Hamrik zijn op niets uitgelopen. De eigenaar, Woonzorg Nederland, en Oosterlengte hebben het overleg hierover beëindigd.Â

Oosterlengte, Woonstichting Groninger Huis en gemeente Scheemda gaan nu een haalbaarheidsonderzoek starten naar nieuwbouw van een woonzorgcentrum met ten minste 49 zorgplaatsen. Het onderzoek zal voor
1 mei 2010 afgerond zijn. De locatie die in het haalbaarheidsonderzoek wordt betrokken, is momenteel in gebruik als ijsbaan en als jeugdhonk. De gemeente gaat mogelijkheden onderzoeken tot verplaatsen van de ijsbaan, het ijsbaangebouw (dat als jeugdhonk wordt gebruikt) en het gebouw voor groenvoorziening.

Â

Resultaat

Het resultaat van het haalbaarheidsonderzoek is een uitspraak of de nieuwbouw haalbaar is wat betreft financiële investeringen, de ruimtelijke inpassing en maatschappelijk draagvlak. Als deze uitkomsten positief zijn, dan willen de drie genoemde partners samenwerken om te komen tot nieuwbouw.