Gemeente Bernheze


Collegebesluiten 8 december 2009

Verzoek uitbreiding vakantiepark Zevenbergen
Het college van burgemeester en wethouders besluit het verzoek voor vakantiepark Zevenbergen voor een deel af te wijzen. De zes extra woningen die zijn aangevraagd worden afgewezen. De vier al aanwezige te legaliseren woningen, worden gelegaliseerd.

Verbeteren voetgangersoversteekplaats Nistelrodeseweg Over de Nistelrodeseweg ter hoogte van de Verdilaan in Heesch wordt de voetgangersoversteekplaats verbeterd. Deze oversteekplaats wordt veel gebruikt door (school)kinderen uit de woonwijk De Hoef die naar school en/of centrum willen. Deze oversteek wordt ervaren als zeer onveilig. De voetgangersoversteek wordt verbeterd door het aanbrengen van een middengeleider in de rijbaan, waardoor de voetgangers in twee etappes over kunnen steken. Eveneens zal de voetgangersoversteekplaats worden voorzien van verkeerslichten.

Vaststelling subsidie
Het college van burgemeester en wethouders heeft de subsidie voor de restauratie van het gemeentelijke monument Venhofstraat 15 in Heesch definitief vastgesteld op EUR 11.345,-.

Huur kantine sporthal De Zaert
De gemeente verhuurt de kantine van sporthal De Zaert aan een commerciële exploitant. Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten de huurprijs vast te stellen op EUR 3.500,- per jaar, exclusief btw. De huur van de sportkantine in 't Vijfeiken wordt later heroverwogen.

Subsidieaanvraag SIOB
Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om de Stichting Innovatief Ondernemend Bernheze (SIOB) een subsidie toe te kennen van EUR 7.750,-.

Veiligheidsactiviteitenplan 2010
De gemeente Bernheze heeft in 2006 een Integraal Veiligheidsbeleid ontwikkeld. Deze nota geeft de kaders aan waarbinnen Bernheze zich, samen met de andere partners in veiligheid, in de komende jaren met veiligheid bezig gaat houden. Het Integraal Veiligheidsbeleid wordt jaarlijks vertaald in een concreet Veiligheidsactiviteitenplan. Het college van burgemeester en wethouders heeft ingestemd met het Veiligheidsplan 2010. Dit plan is het resultaat van een goede samenwerking tussen de gemeente, de politie en het Openbaar Ministerie. In het plan wordt concreet beschreven aan welke onderwerpen we in 2010 aandacht besteden en welke activiteiten de verschillende partners gaan ondernemen.

Schoolsportproject De sportieve School
Sinds 1998 wordt in Bernheze het project `De Sportieve School' aan alle basisscholen aangeboden. Het project houdt in dat de leerlingen van de groepen 5 tot en met 8 tijdens de gymlessen kennismaken met verschillende sporten. Daarnaast wordt de mogelijkheid geboden gratis kennis te maken met verschillende sportverenigingen in Bernheze. In het schooljaar 2008-2009 is het project succesvol verlopen. Het heeft in de gymlessen maar liefst 1.559 kinderen bereikt. Daarnaast hebben zich bij 19 sportverenigingen 306 leerlingen ingeschreven voor introductielessen/-trainingen. Gezien de positieve resultaten wordt het project ook in het schooljaar 2009-2010 aangeboden.

Adresgegevens

Bezoekadres: De Misse 6,
5384 BZ Heesch
Postadres: Postbus 19,

5384 ZG Heesch
gemeente@bernheze.org
Tel. (0412) 45 88 88
Fax (0412) 45 46 35