Nuon

Energieadviezen voor Amsterdamse huurders

16 dec 2009 | Amsterdam Energieadviezen voor Amsterdamse huurders

De gemeente Amsterdam, Nuon en Ymere starten in januari met een nieuw Step2Save traject in de Amsterdamse stadsdelen Noord, Zeeburg en Oost-Watergraafsmeer. In een jaar tijd zullen 5.000 adviezen worden gegeven.

Step2Save is een energiebesparingproject waarbinnen bewoners van sociale huurwoningen gratis advies krijgen over energiebesparing. Dit bespaart hen geld en levert winst op voor het milieu. Nuon, Dienst Werk en Inkomen en Ymere delen de kosten van het project.

Naast de energieadviezen ontvangen de huurders ook een energiebox. Hierin zitten producten om energiebesparing te bevorderen, zoals spaarlampen en waterbespaarders.

Een groep van vijf jongeren die tot voor kort een uitkering ontvingen, geeft de energieadviezen. Vandaag tekenden de jongeren onder toeziend oog van de Amsterdamse wethouder Werk en Inkomen Freek Ossel, de Managing Director Sales van Nuon Kjartan Skaugvoll en Ymere-directeur Pablo van der Laan hun arbeidsovereenkomst bij Nuon.

De vijf jongeren hebben een voorbereidende training van zes weken succesvol afgerond. Hierin is aandacht besteed aan onderwerpen als werknemersvaardigheden en energieadvies. Tevens is er gewerkt aan de vaardigheden van deze jongeren om hun eigen verantwoordelijkheid en zelfstandigheid te voelen en op te pakken. Zodat ze in de toekomst niet meer terug hoeven te vallen op een uitkering.

Said, Marvin, Douwe, Khalid en Clarington starten 4 januari 2010 met hun werkervaringsplaats bij Nuon. Zij gaan onder begeleiding van een teamleider aan het werk. Ze krijgen de mogelijkheid werkervaring op te doen en een MBO-opleiding te volgen. Na een jaar kunnen deze Step2Save adviseurs doorstromen naar een andere baan, met een jaar werkervaring bij Nuon én een diploma op zak.

Over Nuon

Nuon is een energieonderneming die met 6.000 medewerkers ongeveer drie miljoen consumenten, bedrijven en organisaties bedient in Nederland, België en Duitsland. Zij zet zich in om een betrouwbare, betaalbare en zo schoon mogelijke energievoorziening te bieden. Nuon produceert en levert gas, elektriciteit, warmte en koude en helpt haar klanten om het energieverbruik te beperken. Binnen de Vattenfall Group vormt de onderneming de Vattenfall Business Group Benelux.

Meer informatie

Nuon Mediarelaties
Telefoon: 020 597 42 00
E-mail: mediarelaties@nuon.com

* Ariane Volz, woordvoerder

Rudy Lion Sjin Tjoe, bestuursvoorlichter Wethouder Freek Ossel Telefoon: 06 13 11 38 06