Gemeente De Ronde Venen


Genomineerden Sportverkiezing 2009 bekend

In De Meijert in Mijdrecht wordt vrijdag 22 januari 2010 bekend gemaakt wie is verkozen tot sportman, -vrouw, -ploeg en -talent van het jaar. Uit de door inwoners en sportverenigingen voorgedragen namen, heeft een beoordelingscommissie per categorie drie genomineerden geselecteerd. De winnaars van de verschillende categorieën worden tijdens het Sportgala op 22 januari bekend gemaakt.

Bij de sportvrouwen is hardloopster Jolanda ten Brinke, net als vorig jaar, genomineerd. Hetzelfde geldt voor voetbalster Anouk Hoogendijk. De derde genomineerde bij de vrouwen is Nicoletta de Jager die in 2009 verschillende goede prestaties heeft neergezet bij het mountainbiken. De prijs voor sportvrouw van het jaar wordt mede mogelijk gemaakt door Vida Makelaars.

Ook bij de mannen is een hardloper genomineerd die het podium nog kent van vorig jaar. Michael Woerden, de winnaar van twee jaar geleden. Hij bindt deze keer de strijd aan met voetballer Mark van der Maarel en zwemmer Brinio Hond. Beiden hebben in 2009 in de top van hun sport meegedraaid.

Â

Talent

Bij de talenten zijn de basketballer Arjen Buijze en de 8-jarige fietscrosser Bart van Bemmelen genomineerd voor de titel. Zij binden de strijd aan met het duo van GVM 79â, acrogymmers Chanel Swaab en Loïs van Dijkeren . De prijs voor sporttalent van het jaar wordt mede mogelijk gemaakt door Laco.

Â

Ploeg

Waar het vorig de zeilteams waren die het podium domineerden, zijn nu de voetbalteams goed vertegenwoordigd. Worden het de heren van CSW 1 of de heren van Argon A2? Ook hier maakt een duo acrogymmers van GVM 79â kans. Namelijk Kelly Kempen en Claudia Molema.Deze prijs wordt mede mogelijk door de Rabobank.

Â

Tijdens het Sportgala wordt, net als vorig jaar, de stimuleringsprijs uitgereikt. De Sports Achievement Award komt dit jaar in de plaats van de Lifetime Achievement Award. De prijsuitreikingen lopen als rode draad door het Sportgala. Maar tijdens het evenement wordt ook teruggeblikt op sportieve hoogtepunten van 2009 en is er sportief entertainment. Dit alles wordt omlijst met een muzikaal programma. Het gala wordt live uitgezonden door Midpoint en begint om 19.30 uur.

Â

Sportliefhebbers die de ontknoping willen meemaken, zijn van harte welkom het Sportgala bij te wonen. In verband met de planning is aanmelding noodzakelijk. Dat kan door een mail te sturen naar b.bokkes@derondevenen.nl of te bellen met (0297) 291651.