Gemeente Breda

Gemeente en ROC slaan handen ineen voor sportcentrum en Vitalis College

Het College van burgemeester en wethouders en het ROC West-Brabant hebben gisteren overeenstemming bereikt over het realiseren van een nieuw sportcentrum, een nieuw Vitalis College en een deugdelijke parkeervoorziening op het voormalige Jekaterrein.

In de afgelopen weken is intensief overleg gevoerd tussen gemeente en ROC West-Brabant op basis van de in maart 2009 gesloten intentieovereenkomst.
Deze overeenstemming moet op onderdelen nog worden uitgewerkt in sluitende afspraken, die beide partijen formeel-juridisch binden en die binnen de geldende beleids- en financiële kaders van beide partijen vallen.
Daarnaast zullen de afspraken formeel moeten worden goedgekeurd door de gemeenteraad en de Raad van Toezicht van het ROC West-Brabant.

De gemeenteraad heeft op 12 november 2009 tijdens de bespreking over de begroting het college gevraagd om voor 17 december uitsluitsel te geven of de voorgenomen realisatie van het nieuwe sportcentrum in samenwerking met het ROC West-Brabant, tot de mogelijkheden behoort. Dit in relatie tot de in maart 2009 met het ROC West-Brabant gesloten intentieovereenkomst.
Het college heeft vandaag in een brief aan de gemeenteraad gemeld dat er nu overeenstemming is..

Naast de afspraken over de realisatie van het sportcentrum en het Vitalis College, hebben het college en het ROC West-Brabant afgesproken om op strategisch niveau de wederzijdse samenwerking te intensiveren.
Het ROC West-Brabant neemt zich voor om haar onderwijshuisvesting voor de toekomst zodanig te (her)positioneren voor Breda en omgeving, dat het maximale kansen biedt voor duurzame ontwikkeling en ontplooiing van jongeren in Breda en West-Brabant.
Het college wil het ROC West-Brabant daarin adviseren en waar mogelijk een positieve bijdrage leveren binnen de context van de bestuurlijk vastgestelde beleids- en financiële kaders.
In de eerste helft van 2010 zullen gemeente en ROC West-Brabant onderzoeken en afstemmen welke onderwerpen in de komende 5 a 10 jaar voor de strategische ontwikkeling van zowel het ROC West-Brabant als de stad van belang zijn.

De op 15 december bereikte beginselovereenstemming voor de realisatie van de intentieovereenkomst van maart 2009 wordt de komende weken meer in detail uitgewerkt.
Het college heeft in overleg met het ROC West-Brabant afgesproken om op 12 of uiterlijk 19 januari 2010 definitieve besluiten te nemen, die dan ter bespreking en goedkeuring zullen worden voorgelegd aan de raadscommissie Mens en Maatschappij op 28 januari 2010.

Breda, 16 december 2009