Gemeente Breda

Certificaatuitreiking Duizend en één Kracht

Ruim 50 anderstalige vrouwen die meedoen aan het project Duizend en één Kracht hebben op woensdag 16 december 2009 een certificaat ontvangen uit handen van wethouder Marja Heerkens.

Dat gebeurde tijdens een feestelijke ochtend in het Bredaâs Museum. Na de certificaatuitreiking konden de vrouwen de expositie âVoortbordurenâ bezichtigen.

De vrouwen krijgen een certificaat als ze bijvoorbeeld meedoen aan het taalmaatjesproject van Humanitas en Gilde de Baronie (Taal aan Huis), de empowermentraining of talententraining, âOriëntatie op vrijwilligerswerkâ of de EVC procedure bij Breda-Actief hebben gevolgd. Maar het certificaat is ook voor vrouwen die vrijwilligerswerk via Breda-Actief zijn gaan doen. Ruim 140 vrouwen hebben ditmaal recht op een certificaat, dit krijgen ze als ze hebben deelgenomen aan een of meer onderdelen van Duizend en één Kracht. 52 vrouwen hebben hun certificaat op 16 december opgehaald, de anderen krijgen hun certificaat thuisgestuurd.

De certificaten werden uitgereikt door wethouder Marja Heerkens, waarna vrouwen hun handtekening mochten zetten op hun verdiende certificaat Duizend en één Kracht. Vrouwen waarderen dit soort erkenning, ze zijn er trots op. Bovendien staat een certificaat altijd goed op een CV.

Duizend en één Kracht
Duizend en één Kracht is een driejarig project dat in zes grote steden in Nederland van start is gegaan. Breda is één van deze steden en is in juni 2007 gestart met het project. Het doel is om allochtone vrouwen een extra stimulans te geven om vrijwilligerswerk te gaan doen. Hierdoor vergroten zij hun kans op betaald werk.

In Breda wordt het project gecoördineerd en uitgevoerd door Breda-Actief. Samenwerkingspartners zijn: Gilde de Baronie, Humanitas, Rode Kruis, Stichting Nieuwkomers en Vluchtelingenwerk Breda, Migrantenraad, P-team, Landelijk Overleg Minderheden en Gemeente Breda, Surplus Welzijn.

Breda, 16 december 2009